Beba Razvoj u 1. godini 09. lipnja 2016.

Bebe same počinju stvarati situacije za smijanje

beba, smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bebe od pet i šest mjeseci smiju se neobičnim situacijama, čak i ako se nitko drugi ne smije, a sa sedam mjeseci počnu ses smijati pa prestanu ako im se odrasli ne pridruže

Istraživači su primijetili da se puno prije nego mogu govoriti, bebe smiju neobičnim situacijama i počinju ih same stvarati u dobi od oko devet mjeseci.

Vasudevi Reddy, profesorica razvojne psihologije sa Sveučilištu Portsmouth u Velikoj Britaniji, identificirala je 11 tipova 'cirkusiranja' kod odraslih osoba, a većina beba do svog prvog rođendana počne izvoditi barem sedam njih, između ostalog nude igračku pa je brzo povlače k sebi.

Bebe postaju sve osjetljivije na reakcije publike, što je još jedan znak njihovog angažmana u svijetu. Dok je studija dr. Mireaulta otkrila da se bebe od pet i šest mjeseci smiju neobičnim situacijama, čak i ako se nitko drugi ne smije, također je pokazala da se sa sedam mjeseci počnu smijati pa prestanu ako im se odrasli ne pridruže.

"Znate one situacije kad vam je neugodno smijati se kad se nitko drugi ne smije, pa se poklopite. Ove sedmomjesečne bebe napravile su isto. To pokazuje da su uštimane u osjećaje drugih i da prilagođavaju svoje emocionalne reakcije da bi se uklopile", kaže dr. Mireault.

Razvoj humora kod djece - od rođenja do škole

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.