Beba 27. kolovoza 2024.

Ova mama tvrdi da tijek porođaja pokazuje kakav će karakter imati to dijete – i mnogi se slažu

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Često uspoređujemo djecu i njihov karakter s onim kako su se ponašali već u trbuhu. Živahna beba, živahno dijete, mirna beba, mirno dijete. Često se poklopi, ali je li to baš pravilo?

Imaš li nekad osjećaj da ti je beba već u trbuhu dala do znanja kakva će biti kad izraste u pravu, malu, predivnu osobu? Čini li ti se da ti je raspored udaraca i mirovanja dao do znanja hoće li dijete jednog dana biti spavalica ili noćna ptica? Nekad nam se stvarno taj dojam bebe u trbuhu i djeteta kasnije „poklopi“ i stvarno pomislimo da je to istina.

Možda te zanima... Fimska priča iz Pakoštana: Tihomir je porodio suprugu pored kuće. 'Sve je trajalo desetak minuta' Trudnoća

Jedna mama na TikToku, Ashley Desanno, s profilom pod nazivom @lotsamiles, iznijela je još jednu sličnu teoriju – da su djeca svoj karakter pokazala već u trenutku dolaska na svijet, odnosno u cijelom tom procesu koji se odigrao kad su dolazili na svijet.

„Vaša djeca su apsolutno milijun posto takva kakva su došla na svijet. Kako su rođeni,“ kaže ova mama u svom videu. Njezino prvo dijete rođeno je u „predvidljivom porodu“, kako kaže sama. Porođaj opisuje kao „promišljen“, bez ikakvih trenutaka posebne drame. „On je takav do danas“, kaže ona, napominjući da njezin sin ostaje priseban u svakom trenu, svjestan posljedica i sklon je igrati na sigurno.

„Moj drugi? Njegovo rođenje je bilo apsolutni je**ni kaos,“ priznaje ona. Iako je drugi sin rođen mjesec dana prerano, nije morao ostati na intenzivnoj. „Samo je izašao sa svojih 2200 grama, kao 'Ovdje sam. Spreman sam za Zemlju. Je li sve spremno za mene?' Ako ste vidjeli filmske scene u kojima je ona odjednom rekla: 'Beba izlazi', to sam bila ja: tim ljudi koji mi pomaže da skinem hlače, muž koji vrišti da bilo tko osim njega porodi to dijete… Jednako tako se on kreće svijetom. To je apsolutna ludnica.”

Mama Ashley kaže kako su oba njena poroda bila u potpunosti u skladu s kasnijim karakterom njenih sinova i smatra da je to zapravo vrlo uobičajeno, odnosno da je kod mnogih takva situacija. Baš kao što je i stigao na svijet, njezin drugi sin, kaže Ashley, nema obzira prema sigurnosti, nema problema s opasnosti, živi sto na sat svakog dana.

@lotsamiles

Safety versus sheer chaos

♬ original sound - Lotsamiles

Ova je mama toliko uvjerena u svoju teoriju, da je rekla da joj uopće ne treba podrška ili da joj netko kaže je li u pravu, jer ona zna da je u pravu. No, mnogi su u komentarima uistinu ostavili potvrdu njene teorije.

„Moje trojke rođene su carskim rezom, i ova treća - i dan danas, 17 godina kasnije – razmišlja, kao, 'Vi dečki prvi, pa mi recite kako je'", nasmijala se jedna komentatorica.

„Moja drugorođena je rođena tako da je njena šaka izašla prva i od tada život jednostavno gađa šakom ravno u lice,“ simbolično je rekla druga.

„Prvorođeni je izašao licem prema gore, kao da promatra zvijezde (okrenut na krivu stranu) i od tada nije sišao s oblaka“, odgovorila je treća. „Drugo dijete hitna indukcija, prerano i kaotično. Pet godina kasnije, još uvijek tvrdo dijete.“

Naravno, niti jedna od nas ne bi nikad mijenjala svoje dijete za neko drukčije, iako nam nekad dođe… Ma, znaš sve.

Možda te zanima... Nije htjela više djece, a onda je saznala da je trudna... Mama podijelila iskreni video i razočaranje Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.