Trudnoća Planiranje trudnoće 18. studenoga 2023.

8 razloga zašto ne želim ponovno zatrudnjeti

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama dvojice dječaka na svom je blogu napisala da ponekad poželi još jedno dijete, ali se onda sjeti svih stvari koje prate trudnoću i male bebe

Mama Jessica Dimas koja je life coach, trenerica umijeća življenja, i diplomirana psihologinja napisala je zanimljivi blog na Huffpost parents u kojem je navela 8 razloga zašto ne bi trebalo ponovno zatrudnjeti. Imajte na umu da je autorica mama dvojice dječaka i blog je napisan u šaljivom tonu. 

"Gdje god pogledam, okružena sam trudničkim trbuščićima i preslatkim, debeljuškastim bebama.Ponekad, moji jajnici trepere i ne mogu si pomoći. Ali, ja ne želim više djece...psihički. Logika mi kaže da nisam dovoljno jaka kako bi sve ponovno prošla ispočetka. Moje tijelo je izdajica i instinktivni nagon da nastavim rađati do kraja vremena, ponekad me obuzme.

Mojoj 'groznici za bebom' je ponekad potrebna lijepa, hladna kanta vode. Možemo reći, poziv za buđenje. Treba li i vama? Idemo nabrojati sve strahote trudnoće i malih beba zajedno:

1. Trudnoća

 

trudnica trudnoća mučnine mučnina | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Uh, koje tromjesečje želite izabrati? Prvo je prepuno iscrpljenosti i mučnina, ako ste sretnica. Mučnina zbog kojih ležite na kauču i ne želite se pomaknuti, želeći da možete vratiti vrijeme i ponovno se osjećati normalno. One jako nesretne tri mjeseca žive uz školjku, neprestano povraćajući. Ili možda treće tromjesečje kad ste napuhnute i ogromne, koža vam je nategnuta oko trbuha i izgledate kao Djed Božićnjak? Jedino što niste vesele, jer vam ljudsko biće udara glavom u maternicu cijeli dan.

 

Vodič kroz trudničke tegobe

Trudnoća je blažena, ali da barem traje tri mjeseca

2. Porod

Ahhh, porod. Prekrasni i sveti trenutak kad se osjećate kao jadac (kost za ispunjavanje želja) kojo svatko vuče na svoju stranu. Tad stvarno poželite vratiti vrijeme, ali prekasno, ta vožnja je već počela i ne možeš sići, sestro!

Znanstvenici dokazali: Porođaj je teži od maratona!

3. Poslije porođaja

Dio o kojem nitko ne želi govoriti. Trbuh je čudna smjesa i možeš osjetiti organe kako se pomiču. Postoje ljudi kojima je posao pobrinuti se da se pokakaš prvi put. Sve tvoje dostojanstvo bačeno je kroz prozor. Kontrakcije poslije rođenja podsjećaju te na trudove, osobito ako imaš više od jednog djeteta. Onda postaju gore svaki put. Ne. Samo ću reći NE.

12 neugodnosti nakon poroda na koje vas nitko nije upozorio

4. Dojenje

Neprestano curenje mlijeka, kamene grudi, dojenje svakih par sati, začepljeni kanali, mastitis...i onda kasnije, tvoje grudi umiru. 

Pet najčešćih problema s dojenjem

5. Nema spavanja

Nije da se bebe stalno samo bude. Probude se i jedu, gledaju u tebe, kakaju, bljuckaju po sebi i onda možda ponovno zaspu. Pretvoriš se u zombija, nadajući se da ćeš spavati kad i beba, ali čekaj! Nemoj zaboraviti da će se tvoja druga djeca ranom zorom probuditi, a najmlađe je upravo i prestalo spavati popodne. NEMA SPAVANJA! HAHAHA! Možda možeš zalijepiti oči kako bi ostale otvorene ili nešto...

Koliko sati sna gubimo u prvoj godini s bebom?

6. Topli obroci

 

mama majka beba hrana špageti | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 

Tek si se počela ponovno upoznavati s toplom hranom - zašto to zeznuti? Opet ćes biti na početku, pregovarati s mužem tko će prvi jesti dok drugi drži vrišteću bebu. A vjerojatno ćeš to biti ti jer...grudi.

7. Voliš sjediti

Nije li prekrasno gledati svoju djecu kako se igraju na drugoj strani sobe? Kako te ostave na miru više od 15 minuta? I možeš si priuštiti jednu luksuznu stvar zvanu sjedenje. Možeš i nešto pomisliti bez da ti tijek misli odmah netko prekine. Ako ćeš imati još jednu bebu, moraju proći još bar dvije godine dok ćeš ponovno moći sjesti u miru.To je otprilike 731 dana mučenja uma i tijela.

Obiteljski odmor kao vojna vježba

8. Tvoje tijelo

Sjećaš li se kako ti je kosa otpadala par mjeseci nakon poroda i kako si izgledala s ćelavim krugom odmah iznad čela? Godinu kasnije, imaš grivu koje ne možeš ukrotiti. Neću ni spominjati grozote koje su se događale u tvojim donjim regijama, ali budi sigurna da će se događati još gore stvari ako ponovno zatrudniš."

6 promjena na tijelu nakon poroda

Ovo su fotografije stvarnih žena nakon poroda!