Roditelji Sretna mama 29. travnja 2024.

Zašto smo ponosni što imamo samo jedno dijete

Foto: Pexsels/Nataliya Vaitkevich
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Abby Jacobs, ponosna majka svoje kćeri, žena i odvjetnica, objasnila je povlastice toga kad vam je dijete jedinac

Moja kćer Sophie je upravo navršila šest godina i, unatoč činjenici da smo suprug i ja u potpunosti zadovoljni s našom obitelji od tri člana, ja sam konstantno suočena s pitanjima o tome kad ćemo imati još djece i koliko je pogrešno imati samo jedno dijete iz ovog ili onog razloga.

Dakle, za sve one koji postavljaju slična pitanja svojim prijateljima koji imaju jedno dijete, nudim sljedeće razloge naše odluke, a posljednji razlog je jedini koji je doista važan:

1. Gotovo nikad ne čujem frazu „to nije fer”

Naravno, ona će se uzbuditi ako ne može dobiti dvije zdjelice pune sladoleda i ona stvarno želi mačića kojeg nikad neće dobiti, ali nikad ne pokušava stalno držati korak s nekim drugim i općenito je zadovoljna onime što ima.

djevojčica, pas Možda te zanima... Jedinci su sretniji od djece koja imaju braću i sestre Školarci

2. Imamo višak novaca 

Ne, nismo bogati, ali moj suprug i ja radimo i naša kćer ne ide u privatnu školu. To znači da imamo sredstva za otići na odmor nekoliko puta godišnje, za fakultet i udobnu mirovinu. Ako se ona poželi baviti umjetnošću ili karateom, nije nam toliko teško priuštiti joj to, kao što zna biti mojim prijateljima koji imaju troje ili četvero djece. Oni su stalno pod stresom jer ne znaju kako će platiti sve.

3. Ona ima profinjen ukus

Sophie oduvijek odvodimo u restorane svih vrsta i upoznala se s hranom različitih kultura. Nema malog brata ili sestru koji cvile kad im nešto ne valja. Ona je izložena utjecaju samo dvoje ljudi koji će pojesti svo svoje povrće. Njezin trenutni favorit? Sushi i pržene paprike.

4. Naš pas nije zanemaren

On dobiva onoliko pozornosti koliko je oduvijek dobivao, ako ne i više otkako je Sophie tu i stalno ga prati u stopu.

djevojčica, pas | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

5. Mogu istražiti vlastite interese

Ne osjećam se kao da su mi bilo koja vrata zatvorena. Ako se poželim vratiti u školu ili se početi baviti nekim novim hobijem, u tome me stvarno ništa ne može zaustaviti.

6. Još uvijek možemo putovati

Sophie ima putovnicu od kad je navršila dvije godine i najbolji je mali partner na našim putovanjima.

7. Vožnje autom su ugodne

Nisam imala pojma da smo po tom pitanju jedinstveni dok nisam iskusila vožnju u paklu prepucavanja u automobilu s peteročlanom obitelji. Mi se u automobilu razgovaramo, smijemo i igramo igre. Ne vičemo, vrištimo i ne naguravamo se.

obitelj, djeca Možda te zanima... Koliko djece želite imati? Trudnoća

8. Biramo svoju obitelj 

Sophie možda neće imati biološkog brata ili sestru, ali ona ima veliki broj rođaka i prijatelja koje obožava. Osim toga, ova šira i odabrana obitelj ne dolazi sa svim onim nedostacima i poveznicama s kojima dolaze krvni srodnici.

9. Jedino ono što je važno je da se naša obitelj osjeća potpunom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.