Beba Mama poslije poroda 24. lipnja 2023.

'Ledeni kondomi' pomažu kod bolova nakon porođaja?

Foto: Freepik ; Ledeni kondomi
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uobičajeno je da se žene ne osjećaju dobro nakon porođaja, a mnoge krvare tjednima nakon te je vaginalno područje natečeno i upaljeno. Australski bloger i otac otkrio je jednostavno rješenje za neugodan osjećaj na vaginalnom području nakon poroda - "ledene kondome"

Australski bloger i otac Martin Walness napisao je objavu o svome otkriću vezanom uz roditeljstvo na web stranici Dad. Naime, otkrio je metodu ublažavanja vaginalne upale: "Muškarci, budite opremljeni kondomima. Napunite ih vodom i smrznite. Savršeno su rješenje za vaše žene nakon porođaja. Služe za ublažavanje boli i nateknuća na vaginalnom području".

Lauren Streicher, izvanredna profesorica kliničke opstetricije i ginekologije na Northwestern University Feinberg School of Medicine rekla je za portal Self da je ona zajedno sa svojim kolegama pravila "ledene kondome" za nove mame u bolnici u kojoj radi. "Imali smo cijeli zamrzivač pun 'ledenih kondoma' u bolnici", kaže ona, ističući da su za vanjsku upotrebu". Nakon što žena rodi njezina vulva i vaginalno tkivo su natečeni, objašnjava Streicher. Liječnici obično preporučuju stavljanje leda na područje kako bi se olakšalo oticanje, ali većina paketa leda daju neugodan osjećaj.

vagina, žena Možda te zanima... Kako se vagina mijenja nakon poroda? Beba

Melissa Goist, iz Ohio State University Wexner Medical Statea za Self je izjavila: "Mi obično ne preporučujemo bilo što u vagini nekoliko tjedana nakon poroda, osim ako nije sterilno. Kondomi nisu sterilni, što obično nije problem, ali u razdoblju neposredno nakon poroda, kada je cerviks veći, to bi moglo predstavljati povećani rizik od infekcije." Međutim, kaže ona, koristeći "ledeni kondom" u perinealnom području - područje između anusa i vulve, gdje je bolno područje kod žena, to ne predstavlja problem

Budući da postoji opasnost od "smrzotina" Streicher preporučuje stavljanje rublja između zamrznutog kondoma i vagine za zaštitu. Može ga se mijenjati svakih 20 minuta.

Možda te zanima... 12 neugodnosti nakon poroda na koje te nitko nije upozorio Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.