Beba Mama poslije poroda 11. svibnja 2024.

12 stvari koje sam mislila da znam o bebama - prije nego sam dobila jednu

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je na svijet došla njena mala djevojčica, mama blogerica napravila je popis stvari koje nisu izgledale baš tako kako je mislila da će biti

Jessica Taylor mama je koja piše blog, ali i za Huffington Post, Forbes i Scary Mommy. Navela je 12 stvari koje je mislila da zna o bebama, ali se prevarila. Prenosimo njezin popis u cijelosti:

1. Rodiljni dopust bit će lijepi odmor od posla

Istina, ne nedostaju mi konferencijski pozivi, putovanja na posao ili sređivanje svaki dan, ali ovo nije odmor kakav sam zamišljala. Jer sada radim 20 sati dnevno, bez plaće, pokrivena povraćanjem i kakicom.

2. Bit će lako izaći van s bebom

Osim što to uključuje pakiranje od otprilike dva sata, mijenjanje odjeće pet puta (jer će beba sigurno povratiti dok ju mijenjam), preklapanje kolica uz magični origami i ninja vještine, kako bi ih stavila u auto i sve to pokušavajući da ne završim pokrivena bebinim povraćanjem dok izvršavam gornje korake.

Kada je beba spremna za prvu šetnju?

3. Neće mi trebati toliko pomoći

Osim ako ne računate uvijek i cijelo vrijeme. Želim pomoć 24 sata na dan. Želim pomoć za moju pomoć. Želim neprestanu pomoć u svim stvarima.  

fb Možda te zanima... Mama blogerica iskreno: 20 stvari koje morate znati nakon što 'istisnete' bebu iz sebe Trudnoća

4. Odmah ću se zaljubiti u svoju bebu

Mislim da je tu trenutna i neobjašnjiva veza, ali isto tako mislim da prava ljubav dolazi postepeno, kako teror popušta i upoznajete svoju bebu. Sad je u punom jeku, ali prvih par dana i tjedana su bili toliko smiješno teški, da mislim da sam osjetila cijeli spektar emocija, od ljubavi, mržnje i ludila. 

5. Postporođajna depresija i emocije neće biti velika stvar

Osim ako mislite da je lako nositi se s tugom i očajem bez sna

Jeste li samo umorni ili je to postporođajna depresija?

6. Umor nije tako grozan kao što pričaju

Nije, još je GORI. Kao što me moj brat podsjetio, nedostatak sna je oblik mučenja. Tako da, ništa strašno. Samo ćete POLUDJETI.

Možda te zanima... Pismo umorne mame: 'Dragi mužu, trebam više tvoje pomoći' Beba

7. Bit ću spremna za povratak na posao

Pogledajte brojeve 5 i 6. 

Povratak na posao nakon porodiljnog

8.  Lako ću se vratiti u formu jer ne radim

Ne samo da nemam vremena, nemam ni energije ni želje. Bila sam ovisnik o fitnessu većinu mog odraslog života, zbog čega je još alarmantnije jer me sad nije uopće briga. Želja za vježbanjem mi je ravna nuli, a ako bi ju i imala, ne bi imala vremena ni energije.

Kako se vratiti na staru težinu nakon poroda?

9. Na mene neće utjecati stvari koje pročitam na Internetu

Ovo bi možda i uspjelo kad ne bi 20 sati dnevno provodile hraneći svoju bebu i pametni telefon je jedini prozor u svijet. Uđite u Google ludilo.

9 pitanja koja roditelji beba postavljaju Googleu i odgovori na njih

10. Prirodno ću biti dobra mama

Možda na nekoj razini i jesam, beba je zdrava i napreduje (hura!), ali neprestano sumnjam sama u sebe i općenito se osjećam kaotično.

mama beba Možda te zanima... Pismo samoj sebi kad sam tek postala mama Beba

11. Dojenje će biti čarobno

Bilo je, ali i nije bilo. Na kraju, nije bilo najbolji izbor za nas. I to je bilo teško za 'progutati', jer društvo nekako izbjegava formulu. Iznenadila sam se kako su mame prijateljice bile podržavajuće, i na tome sam zahvalna. 

Opraštam si što nisam bila savršena mama kravica

12. Neću pitati druge mame za savjete jer ću napraviti svoj put

Dopustite mi da ovo kažem: Ne bih uspjela bez ljubavi, smjernica i savjeta prijatelja i obitelji. Tako sam zahvalna što u svom životu imam veliku mrežu mama i tata koje žele pomoći. Razumiju točno kako se osjećam i čega se bojim u svakom trenutku i neprestano nude ohrabrenje. Svi nosimo istu oznaku časti i borbi, stvarajući presudnu vezu. Također sam imala nevjerojatnu podršku prijatelja koji nisu roditelji, ali uvijek znaju reći prave stvari i na najbolji način mi pomoći da se osjećam bolje u najtežim trenucima. 

Možda te zanima... 14 stvari koje nisi očekivala nakon rođenja djeteta Beba