Beba Igre za bebe 06. kolovoza 2014.

Video: Naučite bebu da se sama snalazi u vodi

beba pliva
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako biste otklonili bilo kakvu opasnost od utapljanja, naučite bebu da se u vodi sama okrene na leđa i pluta. Radi se o ISR metodi koju mogu naučiti već i šestomjesečne bebe. U videu pogledajte kako se bebe, koje padnu u vodu licem okrenutim prema dolje, okrenu na leđa i plutaju te tako normalno dišu dok ne budu spašene!

 

Kako bi otklonili bilo kakvu opasnost od utapljanja, korisno je bebu naučiti da se vodi sama okrene na leđa i pluta. Naime, u svijetu je poznata tzv. ISR metoda koju mogu naučiti već i šestomjesečne bebe. Instruktori ih uče da se, ako se nađu u vodi licem okrenutim prema dolje, okrenu na leđa i plutaju licem prema gore. Tako bebe mogu normalno disati dok ne budu spašeni. Ovaj pokret uči se bebe od šest do 12 mjeseci starosti.

Djecu od godine do šest godina starosti uči se plivačko-plutajućoj tehnici, odnosno da zaustave dah i plivaju pod vodom, a nakon toga slijedi okret na leđa i plutanje, odnosno odmaranje. Tom tehnikom nastavljaju plivati dok ne dođu do obale, odnosno kraja bazena.

Ova ISR metoda u Americi je pokazala najučinkovitijom metodom za sprječavanje utapljanja beba i male djece

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.