Vrtić Igre za djecu 20. lipnja 2013.

Morska muzika za najmlađe

plaža, obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz pomoć kamenčića pretvorite boravak na plaži u zabavnu aktivnost ispunjenu glazbom

Za morsku muziku potrebno je sakupiti plosnate veće i manje kamene oblutiće, drugim riječima šljunak. Veći kamenčići trebaju biti toliko veliki da stanu na dlan, oko 5 centimetara, a manji promjera 1-2 centimetra.

Stavite veći kamenčić na lijevi dlan (ako ste dešnjak). Prsti lijeve ruke trebaju biti skupljeni. S desnim kažiprstom i palcem primite manji kamenčić.

Krenite s prvim ritmom. Bum-bum-bum-bum-bum, onoliko brzo koliko želite. Nakon toga raširite prste na lijevoj ruci i počnite opet bubnjati isti ritam: bum-bum-bum-bum-bum. Vidjet ćete kako ovaj puta bum-bum drugačije zvuči. 

Probajte ovaj puta umjesto pet puta "bum" reći osam "bum", jednom sa zatvorenim prstima lijeve ruke, drugi puta s otvorenim prstima lijeve ruke. I za kraj pitajte dijete da ono odbubnja po svom pa vi ponovite za djetetom. 

Mali savjet: Prilikom svakom bubnjanja najvažniji je osmijeh na vašem licu i djetetovom, naravno. Važno je pokazati oduševljenje kad otkrijete neki novi zvuk, neku novu foru s kamenčićem te vaša pohvala i pljesak kada dijete ponovi ono što ste vi predložiti.

Sretno i veselo vam bilo uz  zajedničko morsko muziciranje ma gdje bili!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.