Beba Dojenje 29. kolovoza 2017.

Majka dvoje djece: 'Da barem nikad nisam dojila'

Foto: Instagram/maddi_and_lloyd
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad je majka dvoje djece izjavila kako je poželjela da nikad nije dojila svoju bebu, dočekala ju je lavina komentara. Pročitajte njezinu priču

Maddi Wright je mama dvoje djece, Cartera i Marlowa, a svoju priču o dojenju podijelila je na društvenoj mreži. Tisuće ljude komentiralo je njezinu priču, i iako je većina bila puna podrške, bilo je i onih koji su Maddie prozvali sebičnom, taštom, glupom i njezinu priču potpunom besmislicom.

 

I wish I never breastfed my baby. A strong statement and many would disagree but here's why... 3 weeks post stopping breastfeeding with my 4 month old I am a completely different person. I'm a better mum and better wife. I have more energy. I actually have gaps where bub is NOT on my body so I get to miss him a little. I have more time for my other son. I am more affectionate towards my husband. I don't dread going out in public. I enjoy my clothes again as I'm not leaking everywhere or having to wear uncomfortable maternity bras. I'm able to leave the house by myself without getting anxiety. I'm able to go to the gym again. I know I will cop alot of negative comments about this post but I think its important for mums to know that they have choices. There are so many different ways to be a mum. But what many mums forget is that MUM HAS TO BE HAPPY TOO. #breastfeeding #bottlefed #mum #baby

A post shared by Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) on

"Da bar nikad nisam dojila svoju bebu", napisala je Maddi na Instagramu. "Jaka izjava i mnogi se ne slažu, ali evo zašto... Tri tjedna je prošlo nakon što sam prestala dojiti svoje četveromjesečno dijete i u potpunosti sam druga osoba", napisala je ova mama. "Bolja sam mama i bolja supruga. Imam više energije. Imam više vremena za svog drugog sina. Više sam nježnija prema svom suprugu", dalje je objasnila.

Tina Milić Možda te zanima... Zašto nisam dojila svoju djecu? Roditelji
 

A post shared by Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) on

Maddi je rekla da ju više nije strah izaći s ovom pričom u javnost i uživa u svojoj odjeći jer mlijeko 'ne curi svugdje' niti mora nositi neugodne grudnjake za dojenje"U mogućnosti sam napustiti kuću, bez da se osjećam nervozno ili tjeskobno. Ponovno mogu ići u teretanu ", nastavila je. Maddi je svojim priznanjem htjela poručiti ostalim majkama da znaju da imaju izbora.

Olivia Wilde Možda te zanima... Olivia Wilde: 'Ne sviđa mi se kad se dojenje forsira i nameće osjećaj krivnje' Beba

"Znam da ću ovime privući hrpu negativnih komentara, ali želim da mame znaju da imaju izbora. Postoji toliko mnogo različitih načina da budete mama. Ali ono što mnoge mame zaboravljaju jest da i MAMA mora biti sretna."

 

To say motherhood has changed me would be an understatement. Motherhood has taken a grenade, shoved it up my clacka and blown me into a million pieces. It has tested every fibre of my being. I've at times...many times...lost my sense of self. Often not recognizing who I actually am anymore. Often wanting to run away and never come back. Often crying and not knowing why. I look down at a body I barely recognize. And, to top it off, I often tell myself 'geeze you're a shit mum.' But today I realised, after getting up at 12:30am and 3am to feed bub and then 4:45am with my toddler that I can't be half bad at motherhood. After an average of 4 hours sleep every night I literally spend every waking hour attending to my boys. I even piss quickly so I can get on with things. So, as I sit here in my pjs in the middle of the day, messy locks, swollen breasts and hungry, looking at my two very stunning and happy boys, I think 'shit woman, you must be doing something right.' #mumlife #salutemums #imisshiphopmusic #truelove

A post shared by Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) on

"Majčinstvo kao da je bacilo bombu na mene i raznijelo me u milijun komadića. Testiralo je svaki dio mog bića. Mnogo sam puta izgubila osjećaj sebe. Često ne bih prepoznala tko sam. Često sam htjela pobjeći i više se nikad ne vratiti. Često sam plakala, a nisam znala zašto plačem. Pogledala bih svoje tijelo i jedva se prepoznala. I kao vrhunac svega, često sam govorila sebe da sam loša mama. Ali, danas sam shvatila da, nakon što sam se ustala oko ponoći pa oko 3 ujutro kako bih nahranila svoju bebu i onda oko 5 ujutro kad se probudio moj stariji sin, da ne mogu biti tako loša majka. Nakon prosječnih 4 sata spavanja svake noći, provodim svaki trenutak sa svojim dečkima dok su budni."

dojenje Možda te zanima... 10 rečenica zbog kojih sam se osjećala kao najgora majka jer nisam dojila Roditelji
 

A post shared by Maddi & Lloyd (@maddi_and_lloyd) on

 

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • RužaMaria

   

 • RužaMaria

  O Bože vjerujte mi da mi ovaj teks izgleda ko neka namjestaljka" Ma naravno da je glupo uopće se zanimati jeli je nekome ugodno biti ONO na što je pozvan. MAJKA ♡ Od rađanja smo posložene kompletne čemu nešto odvajati. Majčinstvo je Božje dijelo i savšeno kompletan i praktičan dar. Naravno da nije normalno iz glupih sebičnih razloga prestati dojiti. Pitam se čemu i imati dijete "da dobi titulu Majke?" Pa onda budi kompletna ili se brini za sebe jer si ti očito zamislila da jedina imaš pravo postojati i biti sebi upotrebljena. Podržavam Majčinstvo i sve što ide s tim. Tko nije za to neka niti ne ulazi z brak, planira obitelj .....pa i odlučuje jeli će dojiti. To nije nikakovi problem već je Bog dao da bude zdravije praktično i dato s ljubavi. Majke i dječica su bolja zdravija i sretnija sigurnija kada su dugo na majčinim prsima. Ja sam dojila i do 3.5g djetetove starosti i to 5 dijete. Moje kceri još doje i dok prode 2g. A upravo kći je pred porodom i još doji sina 2.5g.😁samo će uskoro nastaviti dojiti novorođeno. Svima su prsa ostala lijepa i nikakovih problema nikada nije postojalo. Naši su muževi sretni jer smo potpuno upotrijebile svoju ženstvenost. Itekako smo im uredne i privlacne. To je očito osobni problem osobe koja se ne daje potpuno kao žena i Majka.

 • RužaMaria

  O Bože vjerujte mi da mi ovaj teks izgleda ko neka namjestaljka, kao oni vas me zanimaju jeli i vi odobravate isoada kao ono "pa cist ok" Ma naravno da je glupo uopće se zanimati jeli je nekome ugodno biti ONO na što je pozvan. MAJKA ♡ Od radanja smo posložene kompletne čemu nešto odvajati. Naravno da nije normalno iz glupih sebičnih razloga prestati dojiti. Pitam se čemu i imati dijete  "da dobi titulu Majke?" Pa onda budi kompletna ili se brini za sebe jer si ti očito zamislila da jedina imaš pravo postojati i biti sebi upotrebljena. Podrzavam Majčinstvo i sve što ide s tim. Tko nije za to neka niti ne ulazi z brak, planira obitelj .....pa i odlučuje jeli će dojiti. to nije nikakovi problem vec je Bog dao da bude zdravije prakticno i dato s ljubavi. Majke i dječica su bolja zdravija i sretnija kada su dugo na majčinim prsima. Ja sam dojila i do 3.5g djetetove starosti i to 5 dijete. Moje kceri još doje i dok prode 2g. A aktualno je kći je pred porodom i još doji sina 2.5g.😁samo ce uskoro nastaviti dojiti novorođeno. Svima su prsa ostala lijepa i nikakovih problema nikada nije postojalo. To je očito osobni problem osobe koja se ne daje potpuno kao Majka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.