Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 01. srpnja 2020.

'Roditelji će moći posjetiti djecu u bolnici na 15 minuta'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Usprkos epidemiji od velike je važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 godine starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici). Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje', istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš

"Ekspertna skupina je zaključila da treba posjete djeci omogućiti na 15 minuta.

Jednoglasno je zaključeno da je usprkos epidemiji od velike važnosti osigurati boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju naročito vezano uz dob (djeca do 3 godine starosti) i vrijeme liječenja (dugotrajni boravak u bolnici). Istaknuti je utjecaj hospitalizacije i odvojenosti od roditelja na psihički razvoj djeteta i njegovo mentalno zdravlje. Na osnovi zaključaka sa sastanka ministarstvo će uputiti preporuke svim bolnicama koje skrbe o djeci o važnosti osiguravanja boravka roditelja uz dijete kada je to moguće s obzirom na prostorne uvjete odnosno redovite posjete roditelja djetetu uz poštivanje svih epidemioloških mjera.", objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na svom profilu na Facebooku.

Udruga RODA pokrenula je i peticiju za osiguranje prava svakog djeteta na boravak uz roditelja tijekom bolničkog liječenja. Peticiju možeš potpisati OVDJE.

Možda te zanima... Tate žele na porod: Pratnja nije hir i luksuz, već potreba Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.