Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 05. kolovoza 2019.

Nakon što joj se sin skoro utopio, mama upozorava na ove tri stvari

Foto: Facebook/Maribeth Leeson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Maribeth Leeson se suočila s najgorim danom svog života kada se njezin sin Adam umalo utopio dok je plivao u bazenu. Sada upozorava sve roditelje das e i pored odraslih tragedija može dogoditi u sekundi

Kad čuješ priče o roditeljima koji su izgubili djecu zbog utapanja srce ti puca i ne možeš si pomoći nego pomisliti da se tebi tako nešto nikada ne bi moglo dogoditi - tvoja djeca u bazenu mogu biti samo uz nadzor odraslih. Ali ponekad se, čak i pored odraslih osoba, događaju nesreće

Samo pitaj Maribeth Leeson. Mama se suočila s najgorim danom svog života kada se njezin sin Adam umalo utopio dok je plivao u bazenu. Iako je oko bazena bilo pregršt odraslih, dječak je uspio upasti u bazen i počeo se utapati. Srećom, njezin je sin doživio čudesan 'preporod', a mama sada širi upozorenje o svom zastrašujućem iskustvu u nadi da će drugi roditelji izbjeći tragedije. 

Maribeth Leeson, mama 5-godišnjeg Adama, bila je u posjetu kod prijatelja kako bi se djeca kupala i igrala na bazenu. Odjednom je zadrhtala i otkrila da je njezina djeca zovu u pomoć. 

"Moj se sin utopio prije tri dana. Izvukli su njegovo sivo tijelo, potpuno beživotno iz bazena i, vjerujte mi, to je noćna mora svake mame. Bio je mrtav. Čula sam vrisak, samo minutu kasnije shvatila sam da ovo vriskanje dolazi od mene.", ispričala je Maribeth.

Nakon što ga njezin prijatelj reanimirao, srećom vratio ga je u život. "Tada se dogodilo čudo", kaže ona. "Ne sjećam se što je bilo prvo, ali pokazao je neki znak života jer je nekoliko ljudi istovremeno uzvikivalo" tu je! "I ohrabrilo me da nastavim razgovarati s njim."

Možda te zanima... Prepoznaj znakove utapanja kod djece: To je brz i tih proces! Školarci

Jednom kada je Adam oživio, došla je hitna pomoć i odveden je u bolnicu. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici, očekuje se da će se potpuno oporaviti i uskoro će ga pustiti kući. "Razlog zašto dijelim? To se dogodilo u bazenu punom ljudi", napominje mama.

"Mnogo sam puta čitala priče o tome kako su djeca izbjegla roditeljsku kontrolu, kako su kliznula i pala u bazen. Ali nikada u životu nisam mislila da će se tako nešto dogoditi mom djetetu, među ljudima koji su ga gledali dok roni i skače. Nisam imalo pojma da se utapa jer je izgledalo kao da se igra... Nesreća se može dogoditi u stotini sekunde."

9 najvećih ljetnih opasnosti za bebe

"Adam je kasnije rekao da je skliznuo s ruba. S obzirom na to da je bio na plićem kraju, našli smo ga u dubokom dijelu bazena", rekla je mama. "Rekao je da je potonuo, a zatim se otplivao do vrha i pokušao povikati 'Mama!  "Srce me boli od ovih riječi. Ubilo bi me kad bih znala da su njegove posljednje misli bile da mama ne dolazi po njega. Da mu nije pomogla."

djevojčica kašalj gušenje Možda te zanima... Oprez! Dijete se može utopiti i 24 sata od boravka u vodi! Vrtić

Mama se nada da će drugi roditelji naučiti tri važne lekcije iz njene priče. Prvo, pripazi da djeca ne ulaze u vodu bez odrasle osobe koja je odgovorna za njih. Drugo, znati prepoznati razliku između djeteta koje se igra u bazenu i djeteta koje se bori. Na kraju, provjeri možeš li izvesti oživljavanje ako se pojavi hitan slučaj. "Molim te shvati vodi i more ozbiljno. Nikad nisam mislila da ću to biti ja. To sam bila ja, ali zahvaljujući Bogu i mojoj dragoj prijateljici Kristini, moj sin je još uvijek ovdje. Učite se iz mojih pogrešaka."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.