Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 10. kolovoza 2018.

Mamino upozorenje nakon što joj se malena kći utopila

Foto: Facebook/Sonya Hawkins
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saylor Hawkins tragično je izgubila trogodišnju kćer, u samo nekoliko minuta njezino srce se slomilo. Odlučila se obratiti svim roditeljima kako bi ih upozorila da djecu nikad ne ostavljaju bez nadzora

Obitelj Hawkins odlučila je otvoreno progovoriti o smrti svoje kćeri u nadi kako druge obitelji neće proživljavati duboku bol i tugu koju oni sad žive. Trogodišnja Isla Saylor Hawkins utopila se 22. travnja u obiteljskom bazenu. "Mislite da se to neće dogoditi vama. Znate obrazovane ljude, ljude koje vole svoje djecu, ljude koji će učiniti sve za svoju djecu", rekla je mama Sonya Hawkins za Fox13News. 

djevojčica kašalj gušenje Možda te zanima... Oprez! Dijete se može utopiti i 24 sata od boravka u vodi! Vrtić

Mama je objasnila da djevojčica nije plivala, nego je bacala krugove u bazen kako bi njezin brat zaronio i vratio ih njoj. "Znala sam da Isla nikad ne ide u taj bazen", rekla je mama koja vjeruje kako je djevojčica u jednom trenutku pala glavom na pod te nakon toga u bazen bez svijesti. Mama dvoje djece rekla je da je otišla u kuću kako bi uzela hranu za djecu. Kad joj je njezin sin, koji ima autizam, rekao da izađe van bila je užasnuta onim što je vidjela. 
 
"Moje je srce slomljeno jer je moja kći primjer tragedije koja se može dogoditi. Bila je tako lijepa, bila je tako puna života", dalje je rekla. Sada dijeli svoju bol u nadi da će podignuti svijest o sigurnosti djece.

"Nikad ne smijete ostaviti svoju djecu bez nadzora. Čak i samo ako odete do kupaonice, samo na minutu, ne ostavljajte ih bez nadzora u blizini bilo kakve vode", upozorava.

Možda te zanima... 9 najvećih ljetnih opasnosti za bebe Beba

'NIKADA ne ostavljajte djecu bez nadzora'

Mama je opisala cijeli događaj kako bi ljudi osvijestili koliko voda može biti opasna. "Izvukla sam ju i odmah započela oživljavanje, pa sam ju okrenula i napravila Heimlichov zahvat. U tom trenutku shvatila sam da trebam pomoć i počela sam vrištati. Susjed je skočio preko ograde i nastavio s oživljavanjem. Otrčala sam u kuću i nazvala hitnu pomoć u 13 sati i 9 minuta. Došli su bolničari i Isla je prevezena u bolnicu. Sve je bilo poput noće more, doslovno živog pakla. Nazvala sam Jayja i našli smo se u bolnici. Oboje smo bili histerični i molili smo se. Zatim smo ih čuli: 'Vrijeme smrti, 13.38'.

Možda te zanima... Znate li što napraviti ako se dijete počne gušiti komadićem hrane? Vrtić

Trideset i četiri minute ranije, Isla je bila živa, a sada je mrtva. Nije bila u bazenu. Nekako se morala poskliznuti i u nesvjesnom stanju pasti u bazen. Imala je samo 12 kilograma. Rekli su nam da se utopila za 30 sekundi ili manje ako je bila svjesna. Sada o ovome čitate na Internetu, čitate priču o Isli i mislite da se to neće dogoditi vama. Međutim, može.

Utapanje se može dogoditi za nekoliko sekundi. NIKADA ne ostavljajte djecu bez nadzora oko bazena. Nemojte otići u kupaonicu, po sladoled, nemojte raditi sendvič i misliti otići ću samo na minutu ili dvije. Nikad se nisam brinula jer sam znala da Isla ne bi otišla u bazen", napisala je mama u svom pismu  za javnost.

Možda te zanima... Sigurnost djece: Što svaki roditelj treba znati o gušenju Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.