Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 13. siječnja 2018.

Najčešće greške koje roditelji rade kad dijete ima temperaturu

mama, dijete, temperatura
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Povišena temperatura sama po sebi nije opasna, ali je važno reagirati pravilno i prvodobno kad dijete dobije temperaturu

Povišena temperatura jedan je od najčešćih simptoma različitih bolesti kod djece. Roditelji temperaturu obično doživljavaju kao dramatičan događaj koji ukazuje na ozbiljnu bolest djeteta. Pored ovoga, česta je zabluda da, ako nema temperaturu, dijete nije bolesno.

beba temperatura Možda te zanima... Kako skidati temperaturu i kada otići liječniku? Beba

Najčešći razlog za pojavu temperature su različite vrste bakterijskih i virusnih infekcija djece, koje su učestalije u zimskom razdoblju. Ako primijetite da vaše dijete ima temperaturu, nemojte ponavljati najčešće pogreške koje većina roditelja radi.

beba, mama, temperatura | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

  • Ne inzistirajte na mirovanju, umjerena aktivnost djeteta je dozvoljena. Dijete koje je zaista bolesno imat će potrebu i odmoriti se - u krevetiću ili izvan njeg.
  • Nemojte ušuškavati dijete i nemojte ga predebelo oblačiti
  • Ne pokrivajte dijete mokrim ručnikom
  • Visoka temperatura povećava potrošnju kalorija, pa bolesnom djetetu treba više, a ne manje kalorija
  • Nemojte mu davati lijekove bez prethodne konzultacije s pedijatrom
temperatura bolesno dijete djevojčica Možda te zanima... Hitno pedijatru kad dijete ima temperaturu duže od tri dana Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.