Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 07. ožujka 2019.

'Moje dijete nije izvanzemaljac nego borac koji zaslužuje priliku'

Foto: Instagram/laguerrerahelianny
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odmah sam rekla da ne želim odustati. Nastavila trudnoću, usprkos tome što su me svi doktori nagovarali na kiretažu. Govorili su mi da, čak i ako rodim živo dijete, neće dugo živjeti, a u svakom slučaju će mu život biti pretežak

Čim se upoznaš s Helianny, shvatit ćeš zašto ju obitelj i svi ostali koji joj se javljaju opisuju kao borca. Njena majka Soleannys Carolina Lugo Estrada iz Venezuele napisala je svoju ispovijest na web stranici CafeMom, a prenosimo je u cijelosti.

Uvijek sam željela biti majka. Kada sam saznala da sam trudna, bila sam najsretnija žena na svijetu. Nisam mogla prestati razmišljati o toj maloj osobi koja će se pridružiti našoj obitelji i koju bi moj muž i ja tako voljeli. Prva tri mjeseca trudnoće bila su puna radosti, radoznalosti i mnogo pitanja: Je li dječak ili djevojčica, koje ćemo ime izabrati... Bili smo jako uzbuđeni. Svaki mjesec smo bili na pregledu i na UZV pratili razvoj. Sve se to promijenilo kad sam došla do četvrtog mjeseca trudnoće. 

Na ultrazvuku je ginekolog vidio da nešto nije u redu, ali nije želio ulaziti u detalje dok sve ne provjeri, te su me poslali na 3D ultrazvuk. Uskoro smo saznali da naša Helianny ima mnogo deformiteta. Po licu, rukama, nogama, usnama, lubanji, mozgu. Jedino što je bilo neoštećeno su kralježnica i unutrašnji organi. Uskoro smo saznali da je u pitanju sindrom amnionskog benda, grupe rijetkih kongenitalnih anomalija koje nastaju kada se oko fetusa omotaju fibrozne amnionske trake. Mojoj kćeri ove trake omotale su se oko cijelog tijela, onemogućile cirkulaciju i razvitak tijela.

Kako moja beba može izgledati tako savršeno, a biti tako bolesna?'

Kad smo čuli strašne vijesti, muž i ja smo se prvo isplakali. Onda mi je suprug šapnuo: "Hajde da ne odustanemo. Hoćeš?".

Odmah sam rekla da ne želim odustati. I tako sam nastavila trudnoću, usprkos tome što su me svi doktori nagovarali na pobačaj. Govorili su mi da, čak i ako rodim živo dijete, neće dugo živjeti, a u svakom slučaju će mu život biti pretežak.

hemangiom Možda te zanima... 'Moja curica je lijepa, ne morate je žaliti' Roditelji

"Molim vas, želim da svoju trudnoću iznijeti do kraja. Tretirajte me kao i svaku drugu trudnicu", odgovarala sam.

I usprkos svim sumornim prognozama, Helianny je rođena 21. kolovoza 2015. godine, u 39. tjednu trudnoće. Rođena je carskim rezom i imala je četiri i pol kilograma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feliz y bendecido domingo mi gente hermosa DIOS ME LES BENDIGA A CADA UNO DE USTEDES ni se nota el yeso verdad? Jajaj mi mamita se las ingenia.. ya lista para ir a la casa de Dios a cantarle y adorarle aunque bebo acotar algo para hacer eso no es necesario salir de tu casa lo puedes hacer en la intimidad de tu cuarto y a cada momento donde lo desees hacer, lo importante es que el siempre este en tu dia a dia y porsupuesto debes hacer cosas que le agraden al REY DE REYES, AL GRAN YO SOY, al DIOS TODOPODEROSO.. me despido declarando lluvia en abundante de bendicion para tod@s AMEN Y AMEN. Les gusta mi vestido? Esta hermoso verdad? Ese fue mi regalo de cumpleaños de parte de mi gran amiga @raquele2479 ella siempre pendiente de mi gracias besos y abrazos muuuuakk @fiorela28 @pinaenmarys @estaesmibelleza #estaesmibelleza #consentidadedios #bendecidapordios #milagrodedios #diosesfiel #diostodopoderoso #juntospodemosserpartedeestahistoria @beydaangelica @daniellacabello11

A post shared by Helianny francheska (@laguerrerahelianny) on

Prvi dani su bili preteški. Ja sam bila u lošem stanju poslije porođaja pa su mi dozvolili da dijete vidim tek nakon 24 sata. U međuvremenu, sestre su počele pričati da ne želim vidjeti svoje monstruozno dijete.

Možda te zanima... Odlučili na svijet donijeti bebu koja nije imala šanse preživjeti Roditelji

Priznajem, njen izgled jest šokantan. Kad se rodila, nije imala ni oči ni obrve. Imala je izražene vene na čelu koje su izgledale kao da će pući svakog trenutka. Imala je dvije nozdrve, ali zatvorene. Nije mogla disati kroz njih. Ali meni je bila prelijepa, na neki svoj način.

Od nje sam naučila da budem bolja i jača.

Ne volim kada na ulici pilje u nas. Ne volim kad je zovu izvanzemaljcem. Ne volim kad se gurkaju i šapuću ružne riječi. Moja djevojčica je napunila tri godine, na iznenađenje svih osim nas najbližih. Nama je jasno kakav je ona borac.

Mirela Bonev Možda te zanima... Morali smo odlučiti kako će naše dijete umrijeti Beba

Ne susrećem se s osudama i vrijeđanjima samo na ulici. Na internetu me redovno osuđuju što sam rodila "izvanzemaljca" i "monstruma". Ne odgovaram uvredama. Samo im kažem da i njima može da se dogodi da im se životna situacija preokrene u sekundi i da odjednom postanu potpuno ovisni od nečije pomoći.

'Što poručujem roditeljima djece koja bulje i pokazuju na moju kćer?'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feliz domingoooo

A post shared by Helianny francheska (@laguerrerahelianny) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.