Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 14. listopada 2019.

Curica se ugušila nakon što je na nju pao veliki plišani medo

Foto: Facebook/Connie Rose Awareness
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji se na sve načine trude zaštiti svoje mališane od opasnosti koje bi se mogle pojaviti po cijeloj kući, posebno one koja bi mogla biti kobna kada dijete spava. No, tragično je da se nesreće i dalje događaju, što dokazuje ova tragedija

Nakon što je probudila stariju kćer za vrtić, Dexy Leigh Walsh, 23-godišnja majka, našla je 18-mjesečnu kćer Connie Rose kako beživotno leži. Djevojčica je umrla tijekom sna, ugušivši velikim plišanim medvjedom. Dexy Leigh je igračku iskoristila kako bi popunila prazninu pokraj njenog kreveta, u nastojanju da spriječi pad između kreveta i zida (s druge strane imala je zaštitnu ogradu).

krevetić Možda te zanima... Oprez: Obloge za dječje krevetiće mogu ubiti djecu Beba

Walsh je ispričala kako je smatrala da je njena 18 mjesečna curica dovoljno stara da bi medvjedić predstavljao rizik dok spava. 


"To je bilo normalno jutro. Ušla sam u sobu kako bih Dior probudila i spremila za vrtić. Vidjela sam Connie ispod igračke. Nije disala. Počela sam ju oživljavati. Pozvale smo hitnu. Pomagala mi je i mama koja živi u blizini. Krivim sebe. Napunila sam rupu malim igračkama, a velikog medu sam stavila na vrh. Da sam ostavila rupu praznu, možda bi pala, slomila ruku, ali bo još bila živa", kaže Dexy. Nada se da će njezina priča osvijestiti i druge da dječje krevetiće ne pretrpavaju igračkama.

Sigurnost kod spavanja bebe - na što sve treba paziti

Prema američkoj Akademiji za pedijatriju, roditelji mogu smanjiti rizik od SIDS-a (sindrom iznenadne smrti dojenčeta) izbjegavajući meku posteljinu, jastuke, pokrivače i mekane igračke. Naravno, organizacija ističe da su ta pravila najvažnija za bebe mlađe od 12 mjeseci. Unatoč tome, s obzirom na ovaj tragičan zaokret događaja, roditelji djece mališana jednako tako bi trebali slijediti ove smjernice.

Možda te zanima... Majčino upozorenje roditeljima: 'Moja beba ugušila se dekicom' Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.