Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 08. siječnja 2019.

Mama upozorava roditelje nakon što je dječak progutao 13 magneta

Foto: Facebook/Jennifer White
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sitni komadi iz igračaka predstavljaju veliku opasnost za djecu. Nakon što je njen sin povraćao, mama Jennifer nije odmah znala da je progutao magnete, a podijelila je svoju priču kako bi upozorila roditelje na oprez

Samo nekoliko dana nakon Božića, četverogodišnji Beck White doživio je tešku nesreću, progutao je 13 magneta koji su se nalazili u igrački za slaganje. Mama Jennifer White podijelila je svoju priču na Facebooku kako bi upozorila druge roditelje. "Osjećam se krivom i strašno mi je što ovo pišem, ali ne želim da još netko prođe kroz ovo. Ako imaš mališane i pse ovo su stvari koje su opasne i trebate ih ukloniti iz svog doma. I psi mogu rastaviti ove igračke", napisala je u svojoj objavi.

beba žvače Možda te zanima... 9 opasnih stvari u kući kojima se beba može ugušiti Beba

Isprva je četverogodišnji Beck počeo povraćati, mama je mislila da ima gripu, ali njegova bljuvotina izgledala je čudno i onda se zabrinula za njega. "Počeo je povraćati vrlo tamnu boju. Izgledalo je kao kava. U tom trenutku znala sam da nešto nije u redu", rekla je. Mama je pojurila u bolnicu gdje su mu liječnici na hitnoj operaciji uklonili dio debelog crijeva i slijepo crijevo. Nakon operacije dječak se borio s infekcijom, ali sve se završilo dobro. Mamino upozorenje važno je jer svaki roditelj treba biti oprezan kada su u pitanju ovakve male stvari koje djeca mogu progutati, pogotovo magneti. 

Spriječite gušenje: Grožđe i rajčice najopasniji za djecu

Potreban je poseban oprez

Američko udruženje pedijatara upozorava pedijatre i roditelje na magnetske igračke, ako se progutaju mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja probavnog sustava i čak ugroziti život. Simptomi uključuju bol u trbuhu, povraćanje i groznicu. Postoje različite igračke koje sadrže magnete pa je važno da roditelji čitaju upozorenja kod kupovine.

"Ne želim da još jedan tata ili mama prođu kroz ovo. To je bila tako jednostavna igračka. Pobrinuli smo se da dijete bude dovoljno staro, dob piše na kutiji. Imam djecu s posebnim potrebama i ponekad moram biti dodatno oprezna i bila sam sigurna. Ako imate takve stvari u svom domu trebate znati kada se igraju s njima, ne dopustite da djeca budu sama", izjavila je mama za FOX6.

Možda te zanima... Nakon što joj se kći skoro ugušila, mama upozorava na važnost prve pomoći Vrtić

Možda te zanima... Znate li što napraviti ako se dijete počne gušiti komadićem hrane? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.