Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 18. veljače 2023.

Lutkama koje 'rađaju' doula želi djeci pokazati kako izgleda porod

Foto: Instagram/miliasimielli
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Doula Milie Simieli u slobodno vrijeme izrađuje lutke koje zorno prikazuju porod. Razmišljala je i da će te lutke dobro doći djeci koja će uskoro svjedočiti rođenju njihovog brata ili sestre, a željela ih je pripremiti na dolazak novog djeteta

Milia Simielli je medicinska sestra koja godinama njeguje svoju strast i ljubav prema trudnicama i djeci. Nakon što je postala certificirana doula i edukatorica, kupila je i sada omiljeno šivaću mašinu i njezina strast za pomaganjem ženama i djeci dosegla je potpuno novu razinu. Sada je ponosna vlasnica dućana na Etsyju gdje prodaje svoje ručno rađene kreacije: edukativne lutke i druge predmete koji podučavaju o porodu. 

Možda te zanima... Bebina glava pokazuje koliko je zapravo teško roditi Trudnoća

Milia je prvo počela s izrađivanjem cipelica koje je poklanjala trudnicama

"Uvijek sam uživala u tome da budem medicinska sestra, međutim, nakon slušanja toliko priča o ženama koje nisu imale pozitivno iskustvo porođaja, čak i one koje su se pripremale na tečaju, shvatila sam da moram napraviti dodatni korak i postanite doula", ispričala je za CafeMom. "Tako sam 2014. godine postala doula i edukatorica."

Sljedeće godine ona i suprug preselili su se u Australiju, nakon što mu je ponuđeno novo radno mjesto u području kemijskog inženjerstva. "Potaknuo me da kupim šivaću mašinu i nastavim se baviti ovdje svojim hobijem", kaže i dodaje da se "napokon u potpunosti mogla posvetiti svoje vrijeme bavljenju onim što voli".

10 stvari koje doula želi da znaš o porođaju

Milia je došla na ideju napraviti nekoliko lutki s namjerom da ih koristi za vrijeme trudničkog tečaja. Razmišljala je i da će te lutke dobro doći djeci koja će uskoro svjedočiti rođenju njihovog brata ili sestre, a željela ih je pripremiti na dolazak novog djeteta. U prosincu 2015. Milia e napravila prvu lutku na koju je bila ponosna i na njezino ugodno iznenađenje, lutke su postale hit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milia Simielli (@miliasimielli) on

"Podijelila sam lutku na Facebooku i u narednih par sati počele su stizati narudžbe, prisjetila se Simielli. "Bila sam oduševljena jer je to značilo da idem u pravom smjeru."

"Povratne informacije koje dobivam od obitelji također su nevjerojatne. Kažu da ih njihova djeca vole", ispričala je. "S vremena na vrijeme dobivam nekoliko fotografija djece koja se igraju s mojim kreacijama i obitelji se vraćaju kako bi naručile još jednu lutku koje će dati kao poklon za njihove babice ili doule."

Možda te zanima... Foto: 2-godišnjakinja s mamom na porođaju izazvala rasprave Trudnoća

Njezine lutke čine raspon od onih koje ilustriraju porod do onih koje pomažu djeci da bolje razumiju dojenje. Simielli je rekla da je počela jednostavnim stvaranjem lutki koje ilustriraju kakav je vaginalni porod. No kako je njezinim lutkama pčela rasti popularnost, počela je dobivati ​​zahtjeve za one koji će prikazali carski rez, što je dovelo do mogućnosti VBAC-a (vaginalni porod nakon carskog reza).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milia Simielli (@miliasimielli) on

Simielli se nada da će njezine lutke potaknuti više pozitivnih razgovora o rađanju djece i općenito da će nas sve manje plašiti porod. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milia Simielli (@miliasimielli) on

Dolazak bebe na svijet može biti "lijep, nježan i strastven trenutak u životu", rekla je. "To je istinska transformacija i trenutak duboke ljubavi koju treba podijeliti. I to je ono što želim - da se ljudi stvarno educiraju kako bi mogli imati najpozitivnija iskustva u dolasku nove duše na ovaj svijet."

Možda te zanima... Četverogodišnjakinja pomogla mami na porodu i primila bracu za ruku Trudnoća
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milia Simielli (@miliasimielli) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.