Trudnoća Trudnica 16. travnja 2019.

Čokoladna jaja pokazuju ženama koliko su otvorene za porođaj

Foto: Facebook/Royal Devon and Exeter Maternity Services
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Voliš li čokoladu i trudna si? Sigurno će ti biti zanimljiva fotografija koja prikazuje dilataciju cerviksa tijeko porođaja

Bilo da si već rodila, ili si trenutno trudna, znaš koliko je teško zamisliti koliko se zapravo širi i otvara vrat maternice kad se bliži porođaj. Jedna bolnica došla je na zanimljivu i kreativnu ideju da pokaže ženama kako izgleda dilatacija cerviksa pomoću fotografija trenutno aktualnih čokoladnih uskršnjih jaja!

Možda te zanima... Kao krafna: Primalja objavila nevjerojatnu fotografiju ženskog cerviksa Trudnoća

"Za sve ljubitelje čokolade, ovo je dobar način znati kako se odvija proces dilatacije cerviksa tijekom porođaja”, napisali su iz bolnice Royal Devon and Exeter Maternity Services uz Facebook fotografiju.

Kad počinje 'otvaranje'?

Smješten između vagine i maternice, cerviks ostaje zatvoren sluznim čepom tijekom trudnoće. Dok dijete raste, cerviks ga štiti od neugodnih bakterija iz vanjskog svijeta i podupire maternicu. Cerviks polako dozrijeva tijekom trudnoće i spreman je odgovoriti kada počnu kontrakcije.

Cerviks od potpuno zatvorenog stanja dolazi do otvorenosti od 10 centimetara tijekom procesa rađanja, a žena može biti otvorena nekoliko centimetara iako nema trudove, otvorenost grlića ne znači da su trudovi počeli. Mnoge žene dođu do kraja svoje trudnoće i tek onda otkriju da im je cerviks otvoren dva do tri centimetra, bez ikakvog znaka trudova. 

Možda te zanima... Video: Je li ovo najrealniji prikaz porođaja ikad? Trudnoća

Viralna fotografija prikazuje čokoladna jaja uz koja piše i veličina/širina u centimetrima kako bi se lakše snašli i oni u čijim zemljama se ne prodaju baš svi ovi čokoladni slatkiši.

Prije nego se vrat maternice otvori 10 cm, što je dovoljno da beba izađe, žena mora proći kroz sve veličine manjih čokoladnih jaja, od 2 cm jaja Lindt, preko kuhanog jaja od 5 cm, Milkybar od 7 cm, Buttons od 8 i Rolo jaja koje je veliko 9 cm.

Porod je kod svake žene drugačiji i nemoguće je predvidjeti koliko će trajati i kada će se cerviks otvoriti. Vrijeme za konačno otvaranje cerviksa drugačije je kod svake žene, a ova zanimljiva fotografija može ti predočiti barem kako to izgleda.

trudovi trudnica trudnoća Možda te zanima... Različiti tipovi trudova i što oni znače Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.