Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 17. rujna 2020.

Blogerica progovorila o tome da joj 4- godišnja kći i 2-godišnji sin još uvijek nose pelene

Foto: Screenshot: Laura Mazza/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Laura Mazza, poznatija kao blogerica Mum of the Run na Facebooku je podijelila iskrenu i istinitu objavu u nadi da će drugim majkama približiti problem s kojim se suočila kada su je pitali o odvikavanju od pelena

Tridesettrogodišnja Laura Mazza poznata je blogerica koja iskreno i bez ustručavanja dijeli svoje mišljenje na svojem blogu Mum of the Run. Ovog puta napravila je isto nakon što je završila razgovor s medicinskom sestrom koja joj je savjetovala da svoje dijete gestama i određenim postupcima 'uputi' kako bi što brže došlo do odvikavanja od pelena. 

Njenu objavu prenosimo ti u cijelosti.

"'Jesi li počela s odvikavanjem od pelena?'

Prije nekoliko dana gotovo sat vremena provela sam na telefonu u razgovoru s medicinskom sestrom koja je provjeravala razvoj dvogodišnjeg Jamesa. Sat vremena govorila sam joj da je maleni genijalac. I vjerujte mi, ja nisam jedan od onih roditelja koji uzvisuju svoju djecu. On je jednostavno brže prohodao i brže propričao nego ostala djeca, prije od svoje braće i sestara. On niže rečenice jednu za drugom, uči o empatiji, igra se sam, jede. 

tuta odvikavanje od pelena Možda te zanima... Kada je dijete stvarno spremno za odvikavanje od pelena? Vrtić

No, onda me pitala da li smo krenuli s odvikavanjem od pelena.

Iskreno sam rekla da nismo. Jer on nije spreman.

No, sestra je nastavila govoriti kako bi ga trebala ja na to poticati. Čitati mu knjige, staviti ga na toalet, odnosno kahlicu... Uglavnom ,počela je nabrajati sve načine na koje bi ga ja trebala prisiliti na obavljanje nužde van pelena.

Postoji ta određena opsesija vezana uz prisiljavanje djece na odrastanje, hodanje, razgovor i odlazak na toalet do određene dobi.

Zašto?

Rekla sam, ne, zauzeta sam podučavanjem svoje četverogodišnje djevojčice i njenim odlaskom na toalet jer nisam dozvolila da nju netko 'natjera' na to da se odvikne od pelena prerano, onda kada ona sama nije spremna. Tako i on, nije spreman trenutno, a ja ću ga podržati da to napravi kada bude.

Možda te zanima... 13 znakova da je dijete spremno na odvikavanje od pelena Vrtić

Zbog toga se majke, posebno novopečene majke, osjećaju inferiorno.

Stoga, mame, ako vas nešto ne brine u razvoju vašeg djeteta, vi idite svojim tempom i tempom svojega djeteta. Zanemarite sve komentare koje vam ostavljaju ili govore druge majke. Sve će doći u svoje vrijeme, pa i to. Nemojte se osjećati krivima. Pustite da djeca budu djeca. I zapamtite, radite nevjerojatan posao odgajajući ih!"

U komentarima ispod objave mnoge su majke ostavile tople komentare i riječi hvale te su podržale popularnu blogericu! Koji je tvoj stav vezan uz navedenu temu?

“And have you started toilet training?” I spent an hour on the phone for my nurse check up for James. They check up on...

Objavljuje Laura MazzPetak, 11. rujna 2020.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.