Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 01. rujna 2019.

5 stvari koje zauvijek želim pamtiti o svojim mališanima

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iskreni roditelji obično će ti reći da je izazov odgajati malo dijete, ali isto tako postoje brojni dragocjeni trenuci koje bi najradije zadržali zauvijek

Novinarka portala Parents i majka blizanaca Alessandra Dubin opisala je najdraže trenutke tijekom odrastanja njezinih mališana koje želi zauvijek zapamtiti. 

1. Naklonost

Moji blizanci sada neometano kažu "volim te" - to obožavam. Naš odnos se sastoji od mnogo poljubaca i zagrljaja, a takav odnos imaju i prema tati, bakama i djedovima. Osim toga, tek sada su se naučili držati za ruke i više ne ispuštaju jedno drugo. "Jučer sam čula nepoznate ljude kako hodaju iza moje djece i govore kako će se onesvijestiti od simpatičnosti malih "prijatelja" koji se drže za ruke", ispričala je Alessandra Dubin koja se u potpunosti slaže s njima. 

Kad djeca budu previše ometena ili previše cool - da bi roditeljima pokazala toliko ljubavi, znam da će mi nedostajati ovi dani. 

2. Manire

Moja djeca su počela koristiti "molim", "hvala" i "nema na čemu!" Kad ljudi čuju dvoje djece s dobrim načinima ponašanja, osjećam se jako ponosno. Volim ovu fazu života kad je djeci pristojnost poput nove igračke. Nadam se da nikad neće izgubiti uljudnost koju toliko sada vole. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

3. Želja da ugode

Moja mališani su u fazi tijekom koje se osjećaju ponosno kad mogu učiniti mamu i tatu sretnima. Oni rado donose stvari koje nam trebaju iz cijele kuće, čiste pod nakon što nešto prospu i pomažu spakirati vrećicu pelena. Svaki put kada stavim gumicu ili špangicu na kosu svojoj kćeri, ona jedva čeka otrčati tati kako bi pokazala "Vidi, tata! Vidi, tata!" Tako ponosna i tako slatka. 

4. Krivo izgovorene riječi 

Na drugi rođendan moja djeca su znala nekoliko desetaka riječi. Tri mjeseca kasnije, njihov je vokabular eksplodirao! Sada zapravo mogu voditi dvosmjerne razgovore koji su moja velika sreća. Iako je naša komunikacija sada jasnija nego ikad, oni i dalje pogrešno izgovaraju neke riječi na najslađi način, a to je ponekad moj omiljeni dio. Nedostajat će mi to kad nauče ispravan način izgovaranja riječi. 

Možda te zanima... Mališani 'saboteri': Zašto ništa ne stigneš napraviti s njima? Vrtić

5. Hihotanje

Kad ih na određeni način uhvatim za trbuh ili gricnem za uho, moja djeca se glasno hihoću. "Postoji li išta bolje - doista, postoji li bolji zvuk od zvuka dijeta koje se hihoće? Ja mislim da ne, psihički me puni i čuvam taj smijeh zauvijek", rekla je Dubin. 

Možda te zanima... Za zdrave mališane: Trikovi za podizanje imuniteta Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.