Domaći jogurt bolji je od kupovnog. Još kad ubacite šumsko voće i bademe, postaje prava poslastica
Sastojci:
- 150 grama šumskog voća
- 0.5 šalice bademovog mlijeka
- 1 mala žlica smeđeg šećera
- 1 mala žlica limunovog soka
- 2 šalice jogurta (3.2% masti)
- 0.5 šalice oljuštenog suhog badema
Priprema:
1. Odleđeno ili svježe voće ocijediti, pomiješati s mlijekom, šećerom i limunovim sokom te zagrijati u srednjoj posudi, miješajući dok se ne otopi šećer.
2. Kuhati nekoliko minuta, dok ne ispari gotovo sva tekućina i smjesa ne postane sirupasta, ali paziti da se voće ne raspadne.
3. Smjesu prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi u hladnjaku.
4. Jogurt podijeliti u dvije veće šalice ili zdjelice te u svaku dodati polovicu smjese od voća sa sokom i ukrasiti usitnjenim bademima.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr