Vratite u kuhinju zaboravljenu namirnicu koja mirisom vraća u djetinjstvo. Rogač raznim pudinzima i kolačima daje finu aromu
Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g pšeničnog bijelog brašna
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- 125 g mljevenog rogača
- 1 žlica griza
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 4 cijele jabuke
- 100 g meda
Priprema:
1. Od brašna, jednog jaja i jednog žumanjka, šećera i maslaca napravite prhko tijesto. Pustite ga da se odmori, a u međuvremenu mljeveni rogač pomiješate s ostatkom šećera, mlijekom, jajima, grizom u jednoličnu masu.
2. Jabuke ogulite, prepolovite i odstranite koštice. Tijesto razvaljate i složite u kalup za torte, uzdignete stranice i u to nalijete smjesu od rogača.
3. Jabuke narežete na ploške i poredate gore. Stavite u pećnicu na 170 stupnjeva da se peče otprilike jedan sat. Kad je pečeno vadite van i premažete medom. Kod serviranja dodajte još malo tučenog slatkog vrhnja i čokolade po želji.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr