Salata od mahuna, fete i rajčice kao stvorena je za duge, ljetne dane i malo vremena za kuhanje. Probajte ovaj fini recept
Sastojci:
- 8 kriški slanine
- 450 grama mladih zelenih mahuna
- 2 režnja češnjaka
- 110 grama feta sira
- papar
- 2 žlice vode
- 1 šalica crvene rajčice
Priprema:
1. Slaninu pržite u većoj tavi da posmeđi i postane malo hrskava. Izvadite je iz tave, natrgajte na male komadiće i stavite sa strane.
2. Malu količinu masti iz tave ostavite, a ostatak odlijte.
3. Mahune kuhajte u većoj količini kipuće posoljene vode dok omekšaju, ali da nisu potpuno kuhane. Ocijedite ih i posušite.
4. Ponovno zagrijte tavu s preostalom masnoćom. Dodajte slaninu i usitnjen češnjak te pržite na srednje do jakoj vatri dok češnjak požuti.
5. Dodajte mahune i polovicu feta sira pa začinite paprom.
6. Pirjajte dok se feta skoro sasvim otopi, oko 2 minute.
7. Premjestite povrće u zdjelu ili tanjur pa dodajte narezanu rajčicu na kocke, vodu i ostatak nadrobljene fete.
8. Sve promiješajte i odmah servirajte.