Vrtić Prehrana djeteta 04. srpnja 2016.

Najzdravije ljetno voće i povrće za cijelu obitelj

breskve, voće, dijete
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljeto nam pruža bogatstvo namirnica, a dozrijevanja sočnog voća i raznolikog povrća olakšava nam kreiranje jelovnika, pod uvjetom da je tanjur pun boja

S obzirom da se temelji dobrog zdravlja i prehrambene navike izgrađuju tijekom prvih godina života, važno je što ranije poticati zdravu prehranu i razvijati pravilne navike.

Ljeto nam pruža bogatstvo namirnica, a dozrijevanja sočnog voća i raznolikog povrća olakšava nam kreiranje jelovnika, pod uvjetom da je tanjur pun boja. Teško je izdvojiti one najbolje među njima, jer svaka vrsta voća i povrća ima određeni sastav fitonutrijenata, vitamina i minerala, no ipak u ovih super šest možemo uživati samo preko ljeta, jer jedino tada, dozrele na suncu, imajunajsnažniju nutritivnu moć.

Za djetetovo su zdravlje sve hranjive tvari važne zato što djeluju ovisno jedna o drugoj. Iz istog razloga se jedino raznolika i uravnotežena prehrana može nazivati zdravom. Stalno imajmo na umu: "Osigurajte djetetu barem 5 porcija voća i povrća na dan", a to vrijedi i za nas odrasle.

Iskoristite ljeto i svom djetetu osigurajte ovih 6 ljetnih supernamirnica:

1. Lubenice

2. Smokve

3. Breskve

4. Rajčice

5. Tikvice

6. Paprike

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.