Tvoja obitelj obožava griz? Onda je ovaj kolač kao stvoren za vas! Priprema se u limu za pečenje, ali može i u kalupima za muffine
Sastojci:
Kolač
- 125 grama maslaca
- 175 grama šećera u prahu
- 1 limunova korica
- 4 jaja
- 250 grama griza
- 10 grama praška za pecivo
- 250 grama oljuštenih badema
- 250 grama grožđica
- 125 grama listića badema
- 200 grama jogurta
Sirup
- 250 grama šećera u prahu
- 250 ml limunovog soka
- 250 grama meda
- 250 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180°C.
2. Naulji lim za pečenje promjera 20 cm, obloži papirom za pečenje.
3. U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umuti rastopljeni maslac, šećer i limunovu koricu.
4. Dodaj jedno po jedno jaje neprestano miješajući.
5. Uspi griz, prašak za pecivo i mljevene bademe. Dodaj grožđice, bademe narezane na listiće i jogurt te lagano promiješaj.
6. Mješavinu izlij u pripremljeni lim za pečenje i pecite 35-40 minuta.
7. Pomiješaj šećer u prahu, limunov sok i med i na laganoj vatri kuhaj 15-20 minuta dok se sirup ne zgusne.
8. Metalnim štapićem u pravilnim razmacima izbodi rupice u kolaču. Sirup prelij preko kolača. Posluži sa tučenim slatkim vrhnjem.
Potražite još finih recepata na portalu missGASTRO.