Pita koja se neopisivo voli sa svojom kremom i malinama pa skupa čine savršen spoj. Kombinirajte hrskavo tijesto s glatkom kremom i svježim malinama
Sastojci:
- 4 žlice šećera
- 2.5 šalice brašna
- 150 grama maslaca
- hladna voda
- maline
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Pomiješajte dvije žlice šećera s dvije šalice brašna.
2. Dodajte maslac pa dobro izmiješajte dok se ne rastavi u komadiće. Zalijte s dvije žlice hladne vode.
3. Kada se tijesto počinje formirati, gotovo je.
4. Stavite tijesto između dvije folije pa ga razvaljajte u krug i pospremite u hladnjak na sat vremena.
5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
6. U posudi izmiksajte maline, vanilin šećer i žlicu brašna.
7. Tijesto prebacite u kalup, neka ima nešto veće rubove. Ostatak tijesta možete staviti na vrh pite.
8. Premažite koru bjelanjkom i pospite šećerom, pa je napunite kremom od malina, vanilin šećera i brašna.
9. Pecite oko 40 minuta, a za to vrijeme u posudi izmiksajte jaje i slatko vrhnje.
10. Prelijte pitu tom smjesom pa je vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta. Pitu na kraju možete ukrasiti svježim malinama.