Školarci Prehrana školarca 27. srpnja 2016.

Jednostavna torta s panna cottom i voćem

Torta
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrlo jednostavan i brz recept za sve one koji nisu previše iskusni u području deserata i za one koji nemaju previše vremena. Ovaj kolač ne sadrži puno šećera, djeca će ga voljeti, a i odrasli

Sastojci:

  • 400 grama Petit Beurre keksa
  • 200 grama maslaca
  • 1 panna cotta u prahu
  • 500 ml mlijeka
  • 20 grama malina
  • 30 grama borovnica
  • 20 grama kupina
  • 15 grama šećera

Priprema:

1. Dno kalupa za pečenje obložite masnim papirom. U vrećicu za zamrzavanje stavite kekse i valjkom za tijesto ih usitnite. U maloj zdjeli iznad kipuće vode, rastopiti maslac pa ga dodajte smrvljenim keksima. Dobro promiješajte žlicom ili rukama kako bi smjesa postala kompaktna.

2. Smjesu s keksima jednako rasporedite na dnu kalupa i pritisnite prstima kako se ne bi odvajalo prilikom pečenja. Stavite u hladnjak 10-15 min da se smjesa stisne i ohladi.

3. Zagrijte mlijeko, dodajte Panna cottu i miješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Pustite da se kuha još par minuta neprestano miješajući. Kada se smjesa dovoljno zgusne, maknite sa štednjaka i ostavite sa strane da se hladi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

4. U tavi rastopiti šećer, dodati svježe voće i pola šalice vode. Kuhati 3-5 minuta dok ne dobijete glatki sirup. Ostavite ga sa strane da se ohladi. Izvadite biskvit od keksa iz hladnjaka i stavite u pećnicu na 15 minuta, kada se dovoljno zagrije. Nakon 15 minuta zalijte biskvit sa smjesom panna cotte. Neka se ohladi pola sata, a zatim dodajte bobice sa sirupom i poslužiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.