Ovaj sočan biskvit s jabukama ima nekoliko prednosti. Izuzev toga što je zaista ukusan, priprema je kratka, neće te čekati hrpa prljavog posuđa, a vjerojatno nećeš morati ni u trgovinu po sastojke
Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna pećnica, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke. Nakon brzog miksanja, samo ga trebaš ubaciti u pećnicu te pričekati da se ispeče i ohladi.
Iako će biti ukusan i bez posebnih dodataka, predlažemo ti da ga poslužiš uz tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda od vanilije.
Sastojci:
- 120 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 žlice ruma
- 2 slatke jabuke
Priprema:
- Operi, oguli i nareži jabuku na kockice.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 24 cm premaži maslacem, a dno prekrij papirom za pečenje.
- Omekšali maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ulij ekstrakt vanilije i rum, a zatim dobro izmiksaj.
- Suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo i sol, uspi u pripremljenu smjesu pa izmiješaj drvenom žlicom, a na kraju dodaj i jabuke.
- Prelij tijesto u pripremljeni kalup, zagladi pa po vrhu rasporedi malo šećera, otprilike jednu punu žlicu.
- Peci 40-ak minuta pa provjeri čačkalicom je li kolač pečen. Pusti da se ohladi prije no što ga kreneš vaditi iz kalupa.
- Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu.
U slast!
Potražite više recepata s jabukama na portalu missGASTRO.