Kelj, jabuke i mirisna panceta divan su spoj za ukusne rezultate. Fina gusta juha smirujuće zelene boje osvojit će vas najprije izgledom, a zatim očarati okusom
Sastojci:
- 1 manja glavica kelja
- 5 dkg pancete ili slanine
- 8 dcl temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 jabuka
- 3 žlice mascarpone sira ili grčkog jogurta
- sol, papar
Priprema:
1. Listove kelja odvojite i operite.
2. Nasjeckajte na veće komade.
3. Nasjeckajte pancetu ili slaninu na sitno pa popržite.
4. Ubacite kelj i promiješajte kako bi listovi poprimili miris pancete.Ukoliko je potrebno, dodajte još ulja.
5. Kuhajte oko pet minuta dok kelj ne povene pa dodajte polovicu temeljca i kuhajte oko 10 minuta.
6. Povremeno promiješajte.
7. Prebacite sve zajedno u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu juhu.
8. Za to vrijeme, u istoj posudi u kojoj ste kuhali kelj, na ulju popržite nasjeckanu jabuku i luk.
9. Kuhajte dok ne omekšaju i dodajte ostatak temeljca.
10. Blendajte i njih pa na kraju pomiješajte s gustom juhom od kelja.
11. Dobro promiješajte, začinite, dodajte žlicu Mascarpone sira ili vrhnja na vrh i poslužite toplo.
U tanjur guste juhe ubacite šaku prženih kockica kruha i naprosto uživajte!
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr