Probajte njoke pripremiti potpuno drugačije, zapecite ih u pećnici prelivene s vrhnjem, jajima, parmezanom i mlijekom
Sastojci:
- 500 g njoka
- 1 žlica ulje suncokretovo
- sol
Preljev:
- 150 g punomasne goude
- 2 žlica kiselog vrhnja (10% masti )
- 2 jaja
- 3 dl kravljeg punomasnog mlijeka
- 50 g parmezana
- mješavina suhih začina
- 50 g slanog maslaca
Priprema:
1. U dublju posudu ulijte vodu, ulje, sol i pustite da provri. Kada provri ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.
2. Stavite ih u cjedilo i pustite da se dobro ocijede.
3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
4. Uzmite vatrostalnu posudu, namažite je maslacem pa u nju ubacite njoke. U manjoj posudi dobro izmiješajte jaja, vrhnje, naribanu goudu i mlijeko te posolite po ukusu, pa prelijte preko njoka i odozgo pospite parmezanom.
5. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr