Bogata okusima i sastojcima, ova će vas tjestenina svakako razveseliti u hladnijim danima. Ovako pripremljena tjestenina idealna je za brzinski ručak tijekom radnog tjedna, ali dovoljno ukusna da je pripremite i za kakvu posebnu priliku. Cijeloj kombinaciji možete dodati i drugo sezonsko povrće. Ovisno o godišnjem dobu, to mogu biti mahune, bob, pa čak kukuruz
Sastojci:
- 300 grama sitne tjestenine
- 1 šalica graška
- 1 manji luk
- 100 grama slanine
- 200 ml kiselog vrhnja
- češnjak u prahu
- peršin
- sol, papar
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite je i dodajte joj malo maslinovog ulja kako se ne bi zalijepila.
2. Slaninu nasjeckajte na sitno pa je pržite na tavi. Kada je dovoljno hrskava ocijedite je pomoću papirnatog ručnika.
3. U tavi ostavite masnoće od slanine pa dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast.
4. Grašak skuhajte. Na kraju ga dodajte luku, dobro promiješajte i maknite s vatre.
5. Umiješajte kiselo vrhnje, sol, papar i češnjak u prahu.
6. Sve skupa pomiješajte s tjesteninom, pospite peršinom i poslužite toplo.
Potražite još ukusnih recepata za tjesteninu na portalu Gastro.hr