Lagani i zdravi obrok na istočnjački način uljepšat će vam petak
Sastojci:
- 4 fileta tune
- 8 krumpira
- 2 tikvice
- 1 glavica komorača
- zelena salata
- rotkvica
- 1 mala žlica kopra
- limunov sok
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
1. Krumpir operite, prerežite na pola i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lagano ga posolite i pokapajte maslinovim uljem te stavite u pećnicu 40 min na 180°C.
2. Mrkvu ogulite i narežite na trakice, rotkvicu na kolutiće, a zelenu salatu nakidajte na veće komade. Salatu pomiješajte u zdjeli i začinite limunovim sokom, soli, paprom, svježe nasjeckanim koprom i maslinovim uljem.
3. Tikvicu narežite na kolutiće, komorač na trakice. U woku na malo maslinova ulja popržite komorač oko 3 min, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu. Začinite sa soli i paprom.
4. Tunu pecite na grill tavi sa svake strane po 1-3 minute. Naknadno začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Poslužite uz pole od krumpira, povrće iz woka i hrskavu salatu.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr