Vrtić Prehrana djeteta 30. svibnja 2016.

Hranite li pravilno svoje dijete?

djevojčica prehrana hrana
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad se govori o dobrim i lošim kalorijama, zapravo se misli na hranjivost namirnica koje unosimo u organizam, ali i na aditive kojima je namirnica 'obogaćena'

Uvođenjem mesa u prehranu djeteta kroz godine zadovoljit će se njegove potrebe za željezom, ali i cinkom, mineralom važnim za jačanje imunološkog sustava. Kad se govori o dobrim i lošim kalorijama, zapravo se misli na hranjivost namirnica koje unosimo u organizam, ali i na aditive kojima je namirnica ”obogaćena”. Tijelo dobiva energiju kroz hranu, a kad unosimo dobre kalorije, uz energiju dobivamo i važne hranjive tvari.

Koje su dobre, a koje loše kalorije na dječjem jelovniku?

S obzirom na to da vaši mališani rastu više nego odrasli, oni zahtijevaju i veći unos proteina kad je prehrana u skladu s potrebama organizma. Naime, sama prisutnost aditiva u hrani mijenja neke njezine izvorne karakteristike. Ponajprije djeluje na ujednačenu kvalitetu proizvoda, kao i što postiže da nam određene sezonske namirnice budu dostupne tijekom cijele godine.

Gazirani sokovi potiču hiperaktivnost

No, ne treba pretjerivati ni sa time. Danas nam se nude proizvodi koji imaju minimalno aditiva ili čak 0 %, što je na kraju i najbolji odabir za zdravu prehranu djeteta.

Deset savjeta za pravilnu prehranu djece

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.