Vrtić Prehrana djeteta 27. listopada 2016.

Domaći maslac od bundeve za fine slastice

maslac bundeva
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neizbježan sastojak palačinki, kolača i ostalih slastica svakako može biti i maslac od bundeve

Koristite ga za pripremu kruha od bundeve, pita, punjenje palačinki ili vafla. Najprije pripremite pire od bundeve, a dok se bundeva peče u pećnici, bacite se na pripremu pirea od jabuka. Pomiješajte ih s ostalim sastojcima i dopustite da vas osvoje mirisi koji dopiru iz zdjele. K

Količine sastojaka prilagodite vlastitom ukusu. Želite li slađi namaz, svakako dodajte još šećera ili javorovog sirupa. Odlična ideja je također i vanilin šećer ili žličica ekstrakta od vanilije. Začine poput cimeta, klinčića ili zvjezdastog anisa dodajte želite li svojim maslacom postići više topline i bogatije okuse.

Sastojci:

  • 400 g pirea od bundeve
  • 130 g smeđeg šećera
  • 60 ml javorovog sirupa
  • 120 ml pirea od jabuke
  • 1 žlica limunovog soka
  • maslac
  • cimet, klinčić
  • prstohvat soli

Priprema: 

1. Napravite pire od jabuke tako da nasjeckajte jabuke na kockice i pirjate ih na maslacu s malo šećera dok ne omekšaju, pa ih pretvorite u pire.
2. Pire od bundeve napravite tako da bundevu nasjeckate na komadiće i pečete je u pećnici na 200 stupnjeva s nekoliko kockica maslaca, a zatim usitnite.
3. Pire od bundeve, pire od jabuke, šećer, limunov sok, javorov sirup, šećer, cimet, klinčić i prstohvat soli ubacite u zdjelu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne pojave mjehurići.
4. Svakako isprobajte maslac kako bi dodali još začina ukoliko ih nedostaje. 

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.