Vrtić 13. lipnja 2024.

'Između moje djece je dvije godine razlike i netko mora govoriti o lošoj strani tog'

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije rijetkost da djeca u jednoj obitelji budu po starosti dvije godine razmaka po starosti. Čini se idealno i zapravo stvarno i jest, ali ima i dosta loših strana…

Dvije godine razlike je gotovo idealna dob za razmak između dvoje djece u obitelji. Taman jedno postane donekle samostalno, hoda, već se možda i riješi pelena, može jesti samostalno (koliko toliko), može ići u vrtić i tamo se zabaviti, mogu se zabaviti u parku s drugim mališanima… Sve to zvuči tako dobro – „na papiru“.

Možda te zanima... Mama u kratkom videu pokazala kolike mogu biti razlike između prvog i drugog djeteta Vrtić

No, jedna mama objavila je nedavno video u kojem se malo požalila upravo na ovu dobnu razliku koja joj stvar popriličan stres. Brianna Wiscount smatrala je da je to baš dobra razlika između njezine dvoje djece, ali sad zna da je to vrlo „opasna“ i naporna dobna razlika.

„Zovem se Brianna, majka sam dvoje djece s dvogodišnjom razlikom u godinama i reći ću vam ono što vam nitko ne govori o ovoj dobnoj razlici“, govori Brianna Wiscount u videu. „Niti jedna duša me nije upozorila na ovo i nijedna duša nije pričala o tome ovdje koliko sam vidjela. Stvarno mislim da je na ovoj aplikaciji puno otrovne pozitivnosti kada je u pitanju ova razlika u godinama. Zato ću biti malo realan s tobom.”

Sve u svemu, zvuči kao da mami Brianni nije nimalo lako, a baš nas zanima i mišljenje drugih o ovoj dobnoj razlici. Brianna se obratila posebno onima koji će se naći uskoro u takvoj situaciji, te ih upozorila kako će svaki dan iznova biti suočeni s neposrednom opasnošću. Iznova i iznova – kaže ona.

„Bit ćete pod j*****m stresom. I to je isključivo zato što morate održati svoju djecu na životu i morate spriječiti svoje dijete da povrijedi vaše dijete, iako sve što ona želi je pomoći, ali njihov oblik pomaganja je jednostavno opasan,“ opisuje Brianna zašto je sve toliko naporno. Navela je zatim primjer kako njezina starija kćer malom bratu nekad stavi deku preko lica, bez zle namjere, ali to može biti vrlo opasno, ne moramo naglašavati. Također je priznala da njezina kći zna biti pomalo gruba prema mlađem bratu.

„Dakle, onda moram objasniti svojoj kćeri, znaš, moraš biti nježna. Moraš biti nježna, zar ne? Vježbamo nježne dodire, i ja je hvalim kad radi te stvari. A onda prođe 10 sekundi i ona je opet na starom. I jednostavno je moram pogledati kao... Upravo smo razgovarali o ovome. Upravo smo razgovarali o ovome! Pričali smo o nježnim dodirima, a ti i dalje nisi nježna. I onda je pokušavam pustiti da mi pomogne, zar ne?“ rekla je.

@briannawiscount You all know i looooovvvveeee honesty on momtok over here 🫠 #momtok #momsoftiktok #2yearagegap #toddlertok #babytok #ididthistomyself ♬ original sound - brianna

Čula je da je koristan način da se braća i sestre prilagode novoj bebi uključiti ih u pomoć oko bebe. Mama Brianna kaže da je to potpuna glupost ili da barem ne pali s njezinim djetetom.

„Kako uključiti malo dijete kad je nesmotreno? Neki dan je trčala okolo s metlom. Mislila sam da će mi pomoći pomesti jer sam ja mela terasu. Ne, ona je otrčala do brata koji je bio na trbuhu na svojoj podlozi i počela je zamahivati. Kao da će zamahnuti na njega i udariti ga. Samo... to je svaki dan. To je svaki dan. Muž i ja nismo dobro. Nismo dobro. Djeca nam nekako jesu, a mi nismo“, kaže ironično se smijući.

Nekoliko je roditelja komentiralo njezin video sa suosjećanjem – razumiju što znači upravo ta dvogodišnja razlika u godinama.

„Skoro točno dvije godine razlike. Mlađi ima 11 tjedana. To je BORBA,“ rekla je jedna mama.

Druga je napisala: „Okrenula sam se 30 sekundi i moje dijete je provuklo bebinu glavu kroz sredinu vješalice.“

„Borba,“ ponovila je jedna mama: „Najteže je što imaju različite potrebe. Stalno brinem o nekome svake sekunde. Oh, a onda u to ubacite tjeskobnog psa i 3 mačke.“

Za one koji su se ponadali napisati „Uf, dobro, kod nas će biti tri godine“ jedan je tata imao vijest i o tom: „Isto je s dobnom razlikom od 3 godine. Samo da vas obavijestim!“

No, da. Zapravo nikad nije idealno, zar ne? 

Možda te zanima... Kako stvari (ne)funkcioniraju kad dobiješ drugo dijete i što ti nitko neće reći Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.