Roditelji Sretna mama 15. kolovoza 2023.

Mamin popis: Kako preživjeti dvije bebe u dvije godine

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Genicca rodila je dvoje djece u manje od dvije godine i napravila je popis četiri stvari koje su po njenom iskustvu najbitnije kako biste što lakše prošli kroz burno razdoblje koje slijedi

Mama Genicca Whitney udana je tri godine i u dvije godine postala je mama dva puta. Za Huffington Post napisala je svoje iskustvo kako preživjeti dvoje djece rođene u razmaku manjem od dvije godine. Druga djevojčica Kaliya Luna Whitney rođena je kad je prva kćer imala 16. mjeseci.

Prenosimo vam njenih četiri savjeta:

1. Tražite pomoć - i nemojte se sramiti pitati, bez krivnje ili oklijevanja

Ovo je za mene bilo teško, Gospođicu Neovisnu. Borila sam se s osjećajem da ne držim sve pod kontrolom jer, budimo iskreni...izgubite svu kontrolu kad se brinete o jednom djetetu i radite drugo. Ostavljajući potrebu da uvijek budete jaki i traženje pomoći spasit će vaše duševno zdravlje, vjerujte mi.

Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj - ovo morate pročitati

2. Razmišljajte dublje. I meditirajte razmišljajući o široj slici

Znate izreku "sve se događa s razlogom"? Iako je teško vidjeti dugu dok je oluja, imperativ je da VJERUJETE da se sve DOGAĐA  s razlogom i samo je pitanje vremena kad ćete shvatiti blagoslov iza trenutnih okolnosti.

Napravite najbolje što možete kako bi pripremili Svijet za bebu broj 2 - a to znači, pomiriti se sa situacijom u kojoj ste u Životu i s onim što će doći.

10 stvari koje bih voljela da sam znala dok su mi djeca bila mala

3. Radite na svojim snovima!

Sigurno mislite, DA, DA. Kako raditi na snovima kad si umorna, iscrpljena, bezvoljna, osjećaš se bolesno i kao da nisi svoja? 

Jednostavno je.

Napiši svoje ciljeve, shvati da će "ovo također proći" i iskoristi trenutke koje imaš kako bi se ponovno 'kalibrilala' i krenula prema svojim snovima.

Čak i ako to znači da imaš 30 minuta dnevno kad se kaos smiri, pročitaj knjigu, napiši taj blog, nastaviti raditi na poslovnom planu. Svi tvoji napori će se spojiti, ako i dalje poduzimaš korake prema svojim snovima. I zapamti, svaki korak se broji.

Pismo samoj sebi kad sam tek postala mama

4. Jedite zahvalnost za doručak

Mislim da je većina moja snage u protekle dvije godine došla iz ZAHVALNOSTI. Istina je da nisu svi blagoslovljeni prilikom da nose dijete, a kamoli dva. Iako je ovo teret za mnogo žena, borba prevladava i ne radi čini stvari jednostavnijima - briga o dvoje djece...ali mogu vam reći da taj osjećaj zahvalnosti čini sve vrijednim.

Smirite se na trenutak,10 puta duboko udahnite i usredotočite se na osjećaj zahvalnosti. Dišite u tom trenutku  -  i izdahnite osjećaj iscrpljenosti, strah ili brige koje možda imate.

5 strahova koje sam imala u drugoj trudnoći

Ako ste poput mene, i upravo to prolazite...pripremite se i povucite svoje čarape. Vi ste Ratnice i preživjet ćete. Nakon što je sve rečeno i napravljeno, obje znamo da je najljepši dar kad nekog voliš i netko tebe voli.Napravite mjesta za Ljubav. I sve će se samo posložiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.