Vrtić Igre za djecu 29. studenoga 2023.

Magična slikovnica za djecu koja donosi više od riječi - čaroliju božićnog darivanja

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ususret blagdanskim danima, kada su riječi poput „poklanjanja“, „dijeljenja“ i „dobrote“ sve prisutnije - na police hrvatskih knjižara pod okriljem naklade Znanje dolazi slikovnica nagrađivanog autora Darrena Farrella i ilustratorice Maye Tatsukawe „Pokloni ovu knjigu“.

Ova topla i poticajna priča ne samo da oduševljava mlade čitatelje svojim šarmantnim ilustracijama i narativom, već ih potiče da uistinu shvate važnost dijeljenja. Kroz svaku stranicu, knjiga prenosi ideju da čitanje može biti poput čarobnog poklona koji se nastavlja dijeliti.

Bogatim ilustracijama i jednostavnim jezikom, slikovnica „Pokloni ovu knjigu“ uči djecu i odrasle da ne dijele samo materijalne, opipljive stvari, nego i svoja djela - zagrljaje, lijepe riječi, radost i ljubaznost s drugima. Uči ih i da poklone ovu knjigu kako bi na svojemu putu stigla u što više dječjih ruku. „Pokloni ovu knjigu“ u prijevodu Maje Klarić nije samo priča, već poziv na širenje topline i sreće što je čini nezaobilaznim naslovom za svako dijete. Knjiga je dostupna u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 11,90 eura. 

Možda te zanima... Kako sve čitanje slikovnica utječe na razvoj djeteta Vrtić

Opis knjige:

Edukativna, prelijepo ilustrirana slikovnica o radosti darivanja. Na topao i djeci blizak način poručuje kako se samo dijeljenjem, pomaganjem i poklanjanjem može pronaći istinska radost u životu. Pokloni osmijeh, pokloni ljubav, pokloni ovu knjigu – i sve će ti se to vratiti na najljepši mogući način.

O autoru i ilustratoru:

Darren Farrell autor je i ilustrator. Dosad je objavio nagrađivane slikovnice "Hvala ti, hobotnice" i "Prestani me slijediti, Mjeseče!". Živi u Durhamu u Sjevernoj Karolini. 

Maya Tatsukawa je ilustratorica knjiga za djecu i dizajnerica. Napisala je i ilustrirala nagrađivanu knjigu "Medvjed u mojoj obitelji". Živi malo izvan Bostona sa svojom mačkom menadžericom, s kojom voli dijeliti kroasane i peciva. Farrel i Tatsukawa već su ranije surađivali te objavili priču "Čarolija maslačaka". 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.