Vrtić Igre za djecu 27. lipnja 2023.

Divlja svinja ide na more: Poučna i edukativna slikovnica za početnike u čitanju

Foto: Mozaik knjiga ; Mozaik knjiga objavila je slikovnicu Divlja svinja ide na more, ilustratorice Jasmine Kosanović i autorice teksta Ines Marciuš Kruljac
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mozaik knjiga objavila je slikovnicu Divlja svinja ide na more, ilustratorice Jasmine Kosanović i autorice teksta Ines Marciuš Kruljac. Kao i druge njihove slikovnice i ova nosi skrivenu poruku o tome kako biti svoj te slijediti snove bez obzira na čuđenje okoline

Kada u šumi presuše sve kaljuže, divljoj svinji ne preostaje ništa drugo nego krenuti put mora. Ne gubeći vrijeme, uporno i smjelo grabi prema svom cilju…

Divlja svinja ide na more četvrta je suradnja autorica Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović nakon slikovnica Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec, Raščupani lav i Djed i vještica.

Kao i druge njihove priče i ova nosi skrivenu poruku o tome kako biti svoj te slijediti snove bez obzira na čuđenje okoline. Glavni lik ne slijedi uobičajene obrasce nego se hrabro upušta u nove avanture.

… Al’ ovog je ljeta kaljuža suha uplašila se svinja dosadnih buha pa reče: “Put pod noge, ne čekam više…U vremenskoj prognozi nema kiše.”

Slikovnica Divlja svinja ide na more lako je čitljiva s posebno oblikovanim slovima, a format je pogodan i za početnike u čitanju. 

Slikovnicu možete kupiti u knjižarama i na web stranici Mozaik-knjiga.hr

O autoricama slikovnice Divlja svija ide na more:

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Kao mala ušla je u bibliobus i ostala začarana zauvijek. Okružila se knjigama i stripovima, dodala glazbala i sve tako do završetka Filozofskog fakulteta (Pedagogijske znanosti). Poslije je životu dodala boje i od tada stalno nešto stvara. Živi s obitelji i mačkama u Zaprešiću, a potražite je i na www.inesmk.com.

Jasmina Kosanović rođena je u Zagrebu jednoga sunčanog jesenskog dana u vrijeme dok se telefonirati išlo u poštu. Završila je dizajn odjeće na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Bavi se kostimografijom, scenografijom, ilustrira, a najčešće stvara lutke s kojima se često i druži u svom dućanu u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Prekrasne vile, mačke, slonovi, lisice, jednorozi i zmajevi iz izloga dućana pozivaju prolaznike da zakorače u njihov čaroban svijet. Više o Jasmini možete pronaći na www.jasminakosanovic.com

Možda te zanima... Zašto je važno djetetu čitati prije spavanja? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.