Roditelji 19. srpnja 2023.

„Ti, moj predivni dječače“ je knjiga želja, hrabrenja i utjehe

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slikovnica „Ti, moj predivni dječače“ rezultat je ponovljene suradnje dvije autorice, čija je prva suradnja rezultirala velikim hitom među roditeljima i koju obožavaju mnogi!

Nakon što je prošle godine slikovnica „Ti, moja prekrasna djevojčice“ doživjela pravi boom popularnosti, autorice su se ponovno udružile i napisale još jednu slikovnicu, koja je bila logičan „nastavak“. Baš kao što je prva knjiga, prodana u 12.000 primjeraka, osvojila srca majki kćeri, tako će i ova, koju su napisale posvetile voljenim sinovima, postati hit među mamama dječaka.

„Ti, moj predivni dječače“ ispunit će srca majki i sinova kao i svih koji s ljubavlju podržavaju dječake na njihovom putu odrastanja. Svaki je muškarac, otac i djed, najprije bio dječak. Put od dječaštva do odrasle dobi velika je pustolovina i važno formativno razdoblje života.

Da bi naši sinovi postali samostalni, mudri i suosjećajni muškarci, trebamo im dopustiti da hrabro kroče u nepoznato, istovremeno im pokazujući da imaju našu podršku dok savladavaju izazove i otkrivaju tajne svijeta kako bi kao odrasli muškarci živjeli svoj san i bili sretni. Ovo je knjiga želja i blagoslova, hrabrenja i utjehe, knjiga ljubavi.

"Ti si, moj predivni dječače, neobuzdana zelena gusjenica. Doći će vrijeme kad ćeš se skrivati zdvojan u tami kukuljice, u tišini, u mraku, u previranju, slikat ćeš svoja najljepša krila i jednog ćeš dana poletjeti visoko."

 | Author: promo Foto: promo

Autorice ove knjige sjajan su dvojac, ispostavilo se. Nataša Ozmec je glavna urednica u nakladničkoj kući Planetopija gdje je uredila dvjestotinjak naslova za djecu i odrasle. Bavi se prevođenjem i novinarstvom, piše priče i radio-drame i autorica je nekoliko dokumentarnih radio-drama. Osim knjige „Ti, moja prekrasna djevojčice“, autorica je i slikovnice „Mi-dio smo svega i sve je dio nas“, koju je ilustrirao Zdenko Bašić.

Jasmina Kosanović, koja je divno slikom dočarala ove priče, diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer dizajn odjeće. Izrađuje i osmišljava lutke, bavi se kostimografijom, scenografijom i ilustracijom, radovi su joj izlagani u muzejima i galerijama te je imala nekoliko samostalnih izložbi. U njenom ateljeu u centru Zagreba nastaju neki novi svjetovi. Ilustratorica je nekoliko uspješnih slikovnica i autorica slikovnice Noć na Zemlji.

Možda te zanima... "Ti, moja prekrasna djevojčice", poetska slikovnica o odnosu majke i kćeri Vrtić

cijena: 15,90 Eura

Planetopija, 2023.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.