Vrtić Igre za djecu 17. srpnja 2020.

Igre za djecu: Kako iskoristiti vrijeme kad je vani kiša

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Donosimo ti nekoliko ideja kako se zabaviti s klincima u svoja 4 zida

Ako ste tijekom izolacije ispucali sve ideje i više ne znate kako biste zabavili djecu kod kuće, možda da ih zainteresirate 'potragom za blagom'. U slučaju da se djeca već nisu zasitila ove igre, potraga za blagom uvijek je sjajan odabir, bez obzira igra li se unutra ili vani. Svakom igraču napišite zagonetke tako da ga svaka vodi korak po korak bliže cilju. Zalijepite ih u kuverte i označite brojevima, na primjer 2/7, druga od sedam, tako neće skrenuti s puta. Tko prvi riješi zagonetku i pronađe blago - igračku ili slatkiš - taj je pobjednik. Imate li veću obitelj ili su u vam u posjeti prijatelji s djecom, podijelite ih u timove - tako će se svi zabaviti, a vi uživati u svijetu odraslih. 

Možda te zanima... Znate li koje igračke najviše potiču kreativnost u djece? Vrtić

Izradite obiteljsku kuharicu

Sortirajte omiljene recepte i napokon napravite obiteljsku kuharicu. Imate li u kući malog kreativca i djeca vam mogu pomoći. Trebat će vam notes, bilježnica ili dnevnik, recepti, etikete s vinskih boca, fotografije vaših omiljenih jela, ravnalo, ljepilo, ukrasna slova abecede i vrpca. Isprintajte u boji ili skenirajte recepte, fotografije i ukrase kao što su etikete. Sve sortirajte po kategorijama - godišnjim dobima, prema djetetovoj dobi, vrsti hrane... što god vas inspirira. I krenite lijepiti recept po recept. Uz svaki dodajte fotografiju na kojoj kuhate ili pak cijela obitelj uživa u tom jelu. Ukrasite svaku stranicu nečim što će vas podsjećati na lijepe obiteljske trenutke. Možda imate i fotografiju prvog neuspjelog pokušaja da skuhate neko sada vaše omiljeno jelo? Korice kuharice ukrasite šarenim slovima i ukrasnom vrpcom. 

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Indoor kampiranje

Niste baš zaljubljenik u prirodu i nikada vam ne bi palo napamet da kampirate i noć provedete u šatoru vani, ništa vas ne sprečava da kampirate unutra. Imate li šator, posao je lakši, no sagraditi ga možete od posteljine ili deka koje ćete samo prebaciti preko stolaca ili kauča. Na mjesto za spavanje stavite madrac iz kreveta ili na napuhavanje, nabacajte što više jastuka da vam bude udobno, a ujutro kad se probudite možete uživati u pikniku ispred šatora. 

Možda te zanima... Zašto djeca vole graditi šatore i utvrde i zašto je to dobro za njih? Vrtić

Igre 'bez struje'

Odmaknite se od računala, laptopa, mobitela i ekrana bilo koje vrste. Naučite djecu igre kao što 'Država, grad, planina..' u kojima ste uživali kao djeca. Možete isprobati i igru 'Pričam ti priču jednom riječju'. Primjerice, započnite klasičnim početkom 'bilo jednom...', a onda u prostoriji izaberite člana obitelji koji dodati samo jednu riječ i nastaviti graditi radnju priče. 

Vrijeme je za filmski festival 

Sigurno na popisu imate barem tri filma koja niste stigli pogledati. A možda već dugo želite ponovno pogledati uradak koji je na vas, u nekom trenutku života, ostavio poseban trag. No ne mora biti film na repertoaru, u ponudi su gomile serija i dokumentaraca na Netflixu. Birajte što vam se sviđa. Ispecite kokice i uživajte. 

EPO-igra igraonica djeca Možda te zanima... Uz zabavnu i pametnu igru djeca brže napreduju Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.