Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 18. travnja 2016.

Učenjem kroz igru djeca bolje uče

dijete slova učenje
Foto: Thinkstock ; Trebaju li djeca znati čitati i pisati prije škole
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kroz igru, djeca mogu steći socijalne vještine i razviti kognitivne sposobnosti. To je način da bez opterećenja i ozbiljnosti koja obično prati riječ 'učenje' dijete priđe znanju i usvoji ga kroz zabavu, kreativnost i maštu

Kako je zadržavanje pažnje djeteta teško, posebno kada je riječ o usvajanju novih znanja, najbolji i najlakši način da pripremite dijete na nove navike je da to bude kroz igru. “Učenje kroz igru” je termin koji se koristi u psihologiji da opiše kako djeca sebi čine logičnim svijet koji ih okružuje. Kroz igru, djeca mogu steći socijalne vještine i razviti kognitivne sposobnosti. To je, zapravo, način da bez opterećenja i ozbiljnosti koja obično prati riječ “učenje” dijete priđe znanju i usvoji ga kroz zabavu, kreativnost i maštu.

U red ozbiljnijih pothvata tijekom djetinjstva spada učenje slova. Ukoliko vaše dijete nije do polaska u školu naučilo čitati i pisati, potrudite se potaknuti ga kroz igru da što brže savlada ovu novu važnu vještinu.

Kako predškolca naučiti brojke i slova?

Uz mentalne mape učenje postaje zabava

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.