Vrtić Dijete u vrtiću 30. kolovoza 2023.

Maleni moj, prije nego što kreneš u vrtić...

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jess Wolstenholm je blogerica i majka dvoje djece. Od gubitka svoje majke od raka gušterače 2012. godine, ona se fokusirala na svoju obitelj. Prije nego što joj je mlađi sin krenuo u vrtić napisala mu je pismo u kojem je opisala kako se osjeća i pita se gdje je proletjelo vrijeme

Hej maleni moj,

znam da si zauzet igranjem, ali možeš li se privući ovdje u mamino krila nekoliko minuta, tako da možemo razgovarati?

Kad si postao tako velik? Ne tako davno borio si se sa svojim koracima, a jutros si se sam odjenuo. Zračila sam dok sam te gledala kako izlaziš iz svoje sobe sa savršeno iskombiniranom odjećom; tako sam ponosna, ali potajno mi je laknulo kad sam te vidjela kako se boriš s gumbima na majici. Jesi li ih ostavio za mene?

Kako djetetu olakšati prilagodbu na novi vrtić?

Dječji vrtić počinje za nekoliko tjedana i da budem iskrena, nisam sigurna kako se zbog toga osjećam. Spreman si. Spremna sam. No čini se kao da ću iznova započeti krivulju učenja majčinstva, s toliko toga što bih trebala shvatiti u ovoj novoj sezoni života. Budi strpljiv prema meni, dušo. Možda će mi trebati neko vrijeme da se naviknem na našu novu 'normalu', ali ne bih se usudila spriječiti da raširiš krila, tako da sam odlučna da te pustim s milošću i pouzdanjem.

mama dijete strah Možda te zanima... Majčinski strahovi od vrtića: otkrijte koji je vaš Vrtić

Prije nego što te pustim da uđeš u novu sezonu svog života i pustiš sve što smo radili i poznavali zadnjih nekoliko godina, imam nekoliko stvari koje želim da znaš.

Nedostajat će mi naši dani. Samo ti i ja. Čitanje, igranje, čak i izvršavanje nekih zadataka. Ti normalni, neuobičajeni trenuci čavrljanja o zlatnim ribicama i slagalicama, činili su neki od mojih najdražih dana kao mama. Iako ćeš biti u vrtiću, obećavam da ćemo naći vremena kada možemo biti zajedno, bez nekih velikih planova ili očekivanja. Nema rasporeda ili domaćih zadataka. Samo ti i ja, tvoje omiljene igračke i zdjelica tvoje omiljene hrane.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Ova nova avantura možda je zastrašujuća, ali znam da ćemo kroz nju zajedno rasti. Promjena je teška, čak i kada je uzbudljiva. Dječji vrtić će nam biti veliko prilagođavanje. Ali ako budemo strpljivi jedni prema drugima i razgovaramo o usponima i padovima, znam da će nam biti bolje jer smo uskočile u veliku nepoznanicu.

Naš veliki svijet te treba i ti si spreman ostaviti svoj trag u njemu. Ti, moje slatko dijete, imaš čudesne jedinstvene darove koji su svijetu potrebni. Neke od tih poklona imala sam privilegiju otkrivati ​​s tobom kod kuće, a bit će ih još puno kad uđeš u lijepu raznoliku zajednicu 'teta', ostale djece i znanja. Ne zaboravi tko si, ali ne boj se rasti.

Neki će dani biti puni čuda. Neki će dani biti teški. ali nemoj dopustiti da oni teški izvuku zabavu iz nje. Dječji vrtić će biti zabavan. Ali također će ponekad biti teško. Čak i teške stvari mogu biti zabavne ako prihvatimo izazov uz dobar stav. Ovdje sam da ti pomognem da ti svaki dan bude radostan.

jaslice vrtić teta beba majka Možda te zanima... Pismo tete iz vrtića nakon mjesec dana adaptacije Vrtić

Imaš priliku svakodnevno dijeliti ljubav. Obrati pažnju na one kojima je to najpotrebnije. Ti si svjetlo, ljubavi moja. Sjajno sjaj svaki dan. Potraži 'tete' i prijatelje koji trebaju tvoj 'poklon' koji moraš dati i velikodušno ga podijeli.

Biti dio zajednice koja uči je privilegija. Budi zahvalan na obrazovanju. Žaljenje nam ne pomaže u teškim stvarima. Ali zahvalnost okreće i najteže situacije. Obećavam da ću ostati zahvalna i da ću ti pomoći pronaći dobro u svakoj situaciji.

Bez obzira što se tamo događa, dom će uvijek biti tvoje sigurno mjesto. Kad prođeš kroz naša vrata na kraju dana, čekat ću te s raširenim rukama. Dom je tvoje sigurno mjesto. Ja sam tvoje sigurno mjesto. Bez obzira s čime se susretneš tog dana, sve će biti u redu jer si voljena.

Stojimo na rubu svega što smo ikad znali i gotovo si spremna raširiti ta krila i uzletjeti u svoju budućnost. Ništa više neće biti isto, osim ljubavi koju imam prema tebi. Neka te nosi i održava kroz ovu veliku avanturu.

Volim te,

MAMA

Možda te zanima... Važno je pustiti dijete da osjeća tugu kod separacije Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.