Vrtić Dijete u vrtiću 05. rujna 2018.

Lošinj, Požega i Umag: Naj tete i naj striček iz vrtića dobili nagrade

1/8
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Arijela Bajkin, Jelka Birinji i Goran Katušić pobjednici su našeg natječaja 'Naj teta iz vrtića'. Ponosnim odgojiteljima i vrtićima prošli smo tjedan uručili nagrade

U nedavno održanom natječaju "Naj teta iz vrtića" Klokanice i Pampers Pantsa odali smo priznanje svim odgajateljima u Hrvatskoj. Na natječaj su stigle stotine priča, redakcija Klokanice odabrala je devet finalista u tri kategorije, a zatim su naši čitatelji odabrali tri pobjednika. Naši pobjednici i njihovi vrtići, ali i roditelji osvojili su: narukvicu za najbolju tetu u svojoj kategoriji, potrošni materijal u vrijednosti do 10 000 kuna te zalihu pelena Pampers Pants u vrijednosti do 14 000 kuna.

Sad je došlo vrijeme da naši pobjednici i njihovi vrtići dobiju nagrade. Arijela Bajkin, Jelka Birinji i Goran Katušić prošli su tjedan primili svoje nagrade, a njihove osmijehe i sreću zabilježila je i naša kamera. 

Možda te zanima... Imamo 'naj tete iz vrtića' u tri kategorije! Vrtić

Pokloni su otišli u Mali Lošinj, Požegu i Umag

Arijela Bajkin, odgojiteljica iz Umaga, pobijedila je u kategoriji "Naj teta pričalica". Vesela teta Arijela prošli je tjedan u Dječjem vrtiću "Duga" primila nagrade. Oduvijek je htjela biti teta u vrtiću i sada uživa s mališanima. Titula "Naj teta pričalice" znači joj puno, a čak ju je i nominacija u ovoj kategoriji rasplakala. "Prije nego me mama prijavila poslala mi je priču koju je napisala, toliko me ganula da sam plakala, a i sve kojima sam pročitala. Kada radite tako kratko kako ja, tek tri godine, a u ovoj skupini niti dvije pune godine, to vam jako puno znači. Daje vjetar u leđa da ipak svoj posao radite dobro i da niste pogriješili u odabiru zanimanja", ispričala nam je teta Arijela.

Možda te zanima... Mama, čitaj polako i lijepo kao što nam čita naša teta Arijela Vrtić

 | Author: Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Naša "Naj teta pričalica" uživa u pričanju priča i nada se da će se razviti i u tom smjeru. "Svakodnevno prije spavanja izbrojimo do 10. Djeca me znaju pitati hoću li danas čitati priču koju su oni donijeli od kuće. Na 10 sva djeca moraju biti u pidžamama, udobno smještena u krevetu jer počinje priča. Volim „čuti“ tišinu kada slušaju priču, ali i vidjet ponos u očima kada čitam slikovnicu koju su donijeli od kuće", kaže ponosna teta Arijela.

Naj teta iz vrtića: 'Najviše želim ugovor za stalno kako bih ostala sa svojom djecom'

 | Author: Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Pokloni za rock zvijezdu

Jelka Birinji, odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Cvrčak" iz Velog Lošinja, naša je pobjednica u kategoriji "Naj teta kao treći roditelj". Njezina pobjeda odjeknula je na cijelom otoku, a ona je dobila poticaj za daljnji rad. "Ponosna sam što sam prepoznata kao treći roditelj jer je to velika uloga, a i meni je pomoglo u osvještavanju te uloge, kao i poticaj za daljnji rad i potvrda", rekla nam je teta Jelka.

 | Author: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Puno joj je značio ovaj natječaj jer se kroz ove nominacije čulo za odgajatelje i njihov rad. Iako radi 31 godinu i dalje uživa u svom poslu, a svako dijete teti Jelki donose nešto novo. "Najljepši dio posla je kada saživiš sa svojom skupinom pa možeš podijeliti lijepe, ružne i tužne stvari. Uz sve to kada djecu potakneš na razmišljanje dobiješ i male životne filozofije. Tako da uvijek učiš jer niti jedna situacija nije ista, a svako dijete nosi nešto svoje", kaže naša teta.

Možda te zanima... Teta Jelka ima status rock zvijezde u našoj kući Vrtić

Striček Goran je 'muška manjina' i to ga čini posebnim

Goran Katušić, odgojitelj iz Požege, već dva desetljeća radi u vrtiću, a u našem natječaju pobijedio je u kategoriji  "Naj teta kreativka". Goran radi na mjestu na kojem je siguran da mu dan neće biti isti kao prethodni. Upravo u tome najviše uživa kad se svako jutro budi znajući da će mu dan biti drugačiji. "S djecom se uvijek nešto novo i zanimljivo događa, naravno, ako se volite igrati. To je najveća dragocjenost ovog posla. Za razliku od nekih poslova koji su uokvireni rutinom i postaju zamorni i dosadni. Problem nastaje kada se odrasli, kad odrastu, prestanu igrati. Ja srećom nisam upao u tu zamku", kaže naš pobjednik.

Možda te zanima... Striček Goran djecu vodi u svijet mašte i potiče radoznalost Vrtić

 | Author: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Striček Goran i njegove vesele kolegice rado su pozirale ispred naše kamere dok su proučavali što je sve stiglo i kamo s poklonima. Ponosan je na ovu nagradu koja mu je i poticaj za dalje. "Sama pobjeda mi je potvrda da se sav moj višegodišnji rad sa djecom predškolskog uzrasta isplatio i da ima smisla. Ovo mi je izazov i poticaj da ustrajem i dalje u tome", ispričao je Goran.

Možda te zanima... Striček Goran: ‘U ženskom svijetu smo manjina i to nas čini posebnima’ Vrtić

 | Author: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

 

Možda te zanima... Dragi roditelji, mislite da se odgajatelji na poslu 'samo igraju'? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.