Vrtić Dijete u vrtiću 01. listopada 2022.

Je li televiziji mjesto u vrtićima? Mama se neugodno iznenadila nakon što je doznala da je u vrtiću gledaju

Foto: Shutterstock ; Gledanje televizije u vrtiću
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Je li televiziji mjesto u vrtićima?

Troškovi vrtića i čuvanja djece gorući su problem mnogih roditelja diljem svijeta. Jedna je mama otvorena upitala druge roditelje smatraju li da vrtić pruža dovoljno dobru uslugu za novac koji plaćaju, a na to ju je potaknuo događaj koji ju je prethodnog dana zatekao u vrtiću. Naime, ova se mama neugodno iznenadila kad je doznala da njezin sin u vrtiću gleda televiziju. Objasnila je da su djeca bila doslovno "zalijepljena" za ekran, kada je došla pokupiti sina u vrtić. 

Na roditeljskom forumu Mumsnet odlučila je upitati druge roditelje je li u redu da se dječji vrtići skupo plaćaju, a u njima se djecu zabavlja ekranima. "Moje trogodišnje dijete pohađa vrtić u Velikoj Britaniji. Zadovoljni smo, jako mu se sviđa i njegov mlađi brat, koji je napunio 18 mjeseci, također ga je počeo polaziti. Međutim danas, kad sam došla po njega, vidjela sam da sjedi s još pet djece ispred ekrana i gledaju crtiće. Ovo je treći put u tri tjedna da se to dogodilo", napisala je.

Možda te zanima... Koliko bi dijete smjelo vremena provoditi pred ekranima i kako procijeniti je li ovisno? Vrtić

Objasnila je da njezin sin i kod kuće gleda televiziju, ali smatra da to ne bi trebao biti slučaj u vrtiću. "Za oba djeteta, koja vrtić polaze tri dana u tjednu, mjesečno plaćam 1200 funti. Trećinu svoje plaće dajem za čuvanje djece, a onda ih pronađem kako sjede i gledaju televiziju", pojasnila je situaciju i upitala druge jesu li njena očekivanja nerazumna, prenosi TheSun

Roditelji su imali podijeljena mišljenja. "Ne bih se zbog toga uzbuđivala. Teško se brinuti o puno djece, ponekad će se tako odmoriti i smiriti", napisala je jedna majka. "Zašto ne? Ako je to treći put u tri tjedna, znači da je tjedna poslastica. Nije da plaćate da 30 sati u tjednu gleda televiziju", navodi druga. "Za mene je ovo šokantno. Nikad nisam radila u dječjem vrtiću u kojem je bio televizor. Na kraju dana smo čitali priče, pjevali ili spremali", kaže treća žena, ujedno i odgajateljica.

Smatraš li da je televiziji mjesto u vrtiću? Kakva su tvoja iskustva? Podijeli ih s nama u komentarima.

Možda te zanima... Evo zašto djeca ne bi trebala gledati popularnu seriju "Squid game" Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.