Trudnoća Trudnica 02. rujna 2021.

8 promjena u trudnoći koje ćeš obožavati

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad pomisliš na trudničke simptome ili tegobe, vjerojatno se sjetiš jutarnjih mučnina, hemoroida, križobolje i otečenih nogu. No neke pojave koje donosi trudnoća su više nego pozitivne

Gušća, sjajnija kosa

Hormoni odgovorni za bezbroj neugodnih simptoma zaslužni su i da ti kosa postane gušća i sjajnija, a mnoge buduće mame tvrde da im kosa raste brže nego prije.

Jači nokti

Viši krvni tlak i povišena razina hormona mogu ubrzati i rast noktiju. I prenatalni vitamini mogu ubrzati njihov rast. 

Veće grudi

Čak i prije nego što si napravila test na trudnoću, tvoje grudi su se počele mijenjati kako bi se pripremile za hranjenje bebe. Vjerojatno su postale bolne, a kako će se tvoje mliječne žlijezde puniti mlijekom, postat će sve veće. Ako prije nisi mogla, sad slobodno možeš uživati u dekoltiranim majicama ili haljinama.

žena, tijelo, trbuh Možda te zanima... Mama troje djece: Simptom koji mi je 100 posto pokazao da sam trudna Trudnoća

Blistava koža

Kod nekih budućih mama povećani volumen krvi (skoro dvostruko) uzrokuje crvenilo na obrazima, što znači da ti neće trebati rumenilo. Lojne žlijezde također rade prekomjerno pa ti daju onaj poznati trudnički sjaj. Istina je da neke trudnice dobiju akne, ali nekima hormoni pročiste kožu.

trudnica, tegobe | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Trudnički mozak drugačije razmišlja

Mozak se u trudnoći mijenja, ali ne na gore. Naime, postaješ osjetljivija na bebine potrebe i brže ćeš ih prepoznati nakon što se rodi.

Nema menstruacije!

Mnogim mamama najdraži dio trudnoće je upravo činjenica da nemaju više mjesečnice. Nema uložaka i tampona, nema ni problema!

Možda te zanima... Zašto je orgazam u trudnoći snažniji? Trudnoća

Bolji seks

Mnoge žene tijekom trudnoće postaju osjetljivije pa su rezultat toga - bolji orgazmi.

Bebini udarci u trbuhu

Prvi bebini pokreti, ali i svaki kasniji pa sve do kraja trudnoće, mnogim budućim mama najdraži je dio u vezi bebe u trbuhu. A svaki put kad se beba pomakne u trbuhu, ubrzaju ti se otkucaji srca što pomaže boljem povezivanju s bebom.

trudnica, tata Možda te zanima... Kada ste osjetili prve pokrete bebe u trbuhu? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.