Trudnoća Trudnica 17. kolovoza 2020.

Nakon tri bolna pobačaja: 'Ovo malo čudo Božji je dar za sve nas'

Foto: Screenshot: McKenzie Lyng/ Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon tri pobačaja, njihova djevojčica samo što nije stigla na ovaj svijet...

Prvi put kad je McKenzie Lyng zatrudnjela, tajming nije mogao biti savršeniji. Nakon tri mjeseca pokušaja, ona i suprug otkrili su da očekuju svog mališana, a devet mjeseci kasnije rodio se Brayden koji sada ima tri i pol godine. No, kad je došlo vrijeme za 'bebu broj 2', iznenada su se našli zajedno s milijunima parova zahvaćenih sekundarnom neplodnošću. Ono što nisu znali jest da će im trebati više od dvije godine pokušaja i tri bolna pobačaja prije nego što konačno dobiju drugo dijete, dijete duge ili rainbow baby kako ga nazivaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli M c K e n z i e L y n g (@mckenzielyng)

"Sada vjerujem da je način na koji su se stvari odvijale jednostavno morao biti takav", kaže Lyng za Mom.com. Ali u to vrijeme, kad su ona i njen suprug još uvijek bili u sredini svih zbivanja, preživljavanje svakog pobačaja bilo je nepodnošljivo.

"Na početku mislite da je 'napraviti' dijete lako", kaže Lyng prisjećajući se kako je brzo ostala trudna sa svojim prvim djetetom. "Kad smo ponovo počeli pokušavati, pretpostavila sam da će isto tako biti." No, tada je uslijedio njezin prvi pobačaj, "osjećala sam se šokirano, ali ne i obeshrabreno", zaključila je.

Možda te zanima... Znanstvenici na tragu otkrića: Što uzrokuje ponavljajuće pobačaje? Trudnoća

Šest mjeseci kasnije, međutim, nije bila tako sigurna

Nakon drugog pobačaja Lyng je osjetila potrebu da potraže pomoć. "Osjećala sam da nešto nije bilo dobro", kaže ona i dodaje da su ona i suprug čuli otkucaje srca s obje izgubljene bebe, što ih je ostajalo još tužnijima svakog puta kada su ih izgubili.

Njen osjećaj na kraju se ispostavio kao točan. Liječnici su ubrzo nakon prvotnih pretraga otkrili da je za sve kriva mutacija gena. "Na kraju smo otkrili da sam homozigotna za MTHFR C677T", rekla jeci nastavila kako "to može uzrokovati ponavljajući gubitak trudnoće. Morala sam početi konzumirati određene vitamine i paziti na sastojke koje unosim u svoj organizam."

Možda te zanima... Nakon dva pobačaja, prijavili se za IVF pa dobili trojke prirodnim putem Trudnoća

"Već sam godinama izbjegavala gluten i mliječne proizvode, ali vitamini koje sam uzimala bili su sintetički", nastavlja ona.

Nakon nekih prilagodbi prehrane, nastavili su s pokušajima, no dočekao ih je još jedan bolan gubitak. U listopadu 2019. doživjeli su i treći pobačaj. Tada su - nakon dvije godine pokušaja i tri uznemirujuća gubitka - odlučili pokušati s potpomognutom oplodnjom. No, neposredno prije nego što su se podvrgnuli liječenju, Lyng je ostala trudna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli M c K e n z i e L y n g (@mckenzielyng)

Djevojčica treba stići svakog dana

"Ovo malo čudo Božji je dar za sve nas. Vjerujem da možemo 'planirati' do određene točke, ali na kraju će se sve dogoditi tek onda kad za to bude vrijeme", zaključila je Lyng koja je prošlog mjeseca pozirala za snimanje trudničkih fotografija što je rezultiralo zadivljujućom serijom portreta, a pogledati ih možeš i ti. 

Za mnoge parove najveća borba krije se u onom što je nepoznato. U konačnici, kaže Lyng, sretna je što je nastavila dalje, čak i kad se nada činila izgubljenom. "Lako je odustati, ali mislim da ako moliš za to i nikad ne izgubiš vjeru, to će se dogoditi", zaključila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli M c K e n z i e L y n g (@mckenzielyng)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.