Trudnoća Planiranje trudnoće 09. kolovoza 2019.

Nakon dva pobačaja, prijavili se za IVF pa dobili trojke prirodnim putem

Foto: Guliver : Koliko je mlijeka potrebno za nahraniti tri bebe
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon dvije godine neuspješnog pokušavanja da zanesu, par se odlučio za umjetnu oplodnju, prije toga su otišli na odmor i ostali šokirani kad je ona prirodno zatrudnjela i rodila trojke

Stephanie Latcham (27) i njezin partner Michael Gough (30) iz Ferryhilla u Durhamu, trebali su započeti s in vitro oplodnjom, nakon što je Stephanie imala dva pobačaja. Prije nego su započeli s terapijom, par se odlučio počastiti prijeko potrebnim odmorom. Ostali su zapanjeni kad su se vratili s putovanja na Mallorcu u Španjolskoj i otkrili da je Stephanie prirodno zanijela tri bebe.

Stephanie ima sindrom policističkih jajnika i dobila je grčeve kad im je sonograf pokazao da ne nosi jedno, već tri bebe - i to identične trojke, što se događa jednom od 200 milijuna rođenja.

Obitelj se udvostručila kad su na svijet došle trojke Ollie-Anna, Isabella i Brianna koje danas imaju četiri mjeseca, a rođene su sretne i zdrave 30. ožujka ove godine.

Par je odlučio podijeliti svoju priču kako bi dali nadu drugim neplodnim parovima.

"Nismo mogli ni zamisliti da će se naši snovi o djeci ostvariti prirodnim putem i dok smo na odmoru. Pretrpjela sam dva pobačaja i kad mi je dijagnosticiran sindrom policističkih jajnika, mislila sam da je jedini način da ostanem trudna in vitro oplodnja. Ali začela sam 9. rujna dok smo bili na odmoru", samo jedan dan nakon što me Michael zaprosio.

Možda te zanima... Video: Trudnoća s trojkama potpuno je drugačija Trudnoća

"Tri tjedna nakon što smo došli kući, 30. rujna sam saznala da sam trudna. Bili smo tako šokirani, bilo je nevjerojatno", ispričala je Stephanie.

Kaže da su taman namjeravali započeti s prvim krugom in vitro oplodnje, a kad su saznali im on ipak neće biti potreban, osjećali su se neopisivo. "Prvo skeniranje u listopadu je pokazalo da nosim jedno dijete, dva tjedna kasnije dvoje djece, a tjedan nakon toga pojavila se i treća beba. To je bio najbolji osjećaj na svijetu, znajući da smo nakon svega što smo prošli konačno uspjeli proizvesti tri čuda", rekla je.

Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke?

Priznaje da je život sada 'užurban', ali da ga Michael i ona ne bi mijenjali. "Imamo dobru rutinu, hrane se svaka četiri sata, a u ta četiri sata moramo ih nahraniti, igrati se s njima, promijeniti im pelene i staviti na spavanje. Kad sve to učinimo, krećemo iznova! Sretni smo što svaki put uspijemo dobiti sat vremena za sebe. Michael me zaprosio dok smo bili na odmoru, u roku od mjesec dana sam bila zaručena za ljubav svog života i spremala se roditi malu sestru ili brata Tyleru. Nismo ni slutili da će ih biti troje", objasnila je Stephanie.

"Rečeno nam je da postoji jedna od 200 milijuna šansi za identične trojke, tako da se osjećamo nevjerojatno sretno", dodao je Michael.

Život se vrlo brzo promijenio nakon rođenja trojki - Michael je pokupio ključ od nove kuće istog dana kad je Stephanie dobila trudove. Nabavili su si i auto sa sedam sjedala kako bi svi stali u auto. Morali su nabaviti po troje od svega kako bi bili dobro opremljeni za dolazak trojki.

Možda te zanima... Kako nastaju blizanci i što utječe na višeplodnu trudnoću? Trudnoća

"Moj stariji sin Zach (5) obožava trojke, često pomaže u ljuljanju curica kad su nervozne. Također imamo veliku podršku mojih i Michaelovih roditelja", kaže Stephanie, piše Daily Mail.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.