Trudnoća Porođaj 16. siječnja 2024.

Čudo u Ljubljani! Prirodnim putem dobili četvorke: 'To je dar od Boga'

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nemanja i Milana Petrović iz Banje Luke jučer su dobili četvorke kojima su dali imena Matej, Marko, Luka i Jovan. Porod je obavljen u Sloveniji, gdje i žive

Čudo u Ljubljani, kažu liječnici. Jer ondje su rođeni Matej, Luka, Marko i Jovan i to carskim rezom u 31. tjednu trudnoći. Majka je začela prirodnim putem, a mogućnost rođenja četvorki, a da trudnoća nije potpomognuta, je vrlo mala.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Roditelji dječaka su iz Banje Luke, trenutačno žive u Celju, a već imaju i petogodišnjeg sina. Evo što je otac rekao novinaru RTL-a Mariju Juriču.

 "Supruga i bebe su u redu. Porod je bio jučer, sve je bilo u redu zahvaljujući stručnom osoblju UKC-a Ljubljana. Sretan sam i ponosan, malo još u stresu. Bitno da su svi zdravi. Bebice su u inkubatoru napreduju polako, otprilike dva mjeseca će biti tu. Supruga će biti tu jer bez majčine brige nema ništa. Iskreno vjerovao sam, ali nismo se nadali. No, kad se tako dogodilo, znali smo da je to dar od Boga i da moramo ići do kraja zajedno. S ljubavlju i vjerom sve se može pobijediti ", piše Danas.hr.

Bolnica UKC Ljubljana objavila je i priopćenje.

"Proteklog vikenda iz našeg rodilišta obradovala nas je izuzetna vijest: rođene su četvorke! Dječaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Cijela trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višeplodnosti, od početka je vođena u Ljubljani, čime su naši stručnjaci pridonijeli pitanju poroda u zadovoljavajućoj gestacijskoj dobi i na kraju dobrom ishodu. Posljednje četvorke koje ispunjavaju uvjete rođene su u Ljubljani u ljeto 2015.", rekao je voditelj rodilišta Gorazd Kavšek.

"Šanse za dobivanje četvorki vrlo su male: otprilike jedno u 500.000 rođenih ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina”, dodao je pročelnik klinike. U ovom slučaju radi se o spontanoj trudnoći, što je još rjeđe. Osim začeća četvorki, što je iznimno rijetko, još je rjeđi uspješan porođaj, pa ne čudi što su u Banjoj Luci, odakle dolazi rodilja, taj događaj opisali kao pravo čudo. 

Možda te zanima... Splićanka carskim rezom rodila četiri bebe: ‘Ovaj slučaj je teški raritet‘ Trudnoća
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.