Trudnoća Porođaj 01. lipnja 2022.

Splićanka carskim rezom rodila četiri bebe: ‘Ovaj slučaj je teški raritet‘

Foto: Shutterstock ; Splićanka carskim rezom rodila četiri bebe!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Splićanka je začela prirodno, a bebe nisu jednojajčani ni dvojajčani blizanci, svaki plod imao je svoju posteljicu za što sručnjaci kažu da spada u teške raritete, medicinske fenomene

Veliko slavlje je u jednoj splitskoj obitelji, ali i u rodilištu KBC-a Split.  Splićanka (29) u prvom danu lipnja na svijet je donijela četiri bebe. Imala je carski rez u splitskom KBC-u, piše Slobodna Dalmacija.

No bebe nisu jednojajčani ni dvojajčani blizanci, svaki plod imao je svoju posteljicu za što sručnjaci kažu da spada u teške raritete, medicinske fenomene.

Žena je začela prirodnim putem, u bolnici se nalazi već dva mjeseca da bi održavala trudnoću i bila je pod medicinskom paskom. Cijeli porod je vodio, a i carski rez napravio dr. Matić, pa osim roditeljima djece i rodbini, moramo čestitati i njemu da stručno odrađenom poslu. Glupo je to napisati, primjerenije je - podvigu, dodaje Slobodna Dalmacija. 

Tri bebe rođene su dužine 40 centimetara i teško 1500 grama, dok je jedna djevojčica dva centimetra kraća od braće, ali iste je porođajne težine. Rodilja i njezin suprug već imaju stariju kćer.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.