Trudnoća Porođaj 11. listopada 2019.

Beba rođena s preslatkim izrazom lica: Mamino iskustvo s petog poroda

Foto: Facebook/Rebecca Walsh
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Nakon što sam rodila pet puta, definitivno sam naučila očekivati neočekivano i biti spremna na to da je sve u redu ako apsolutno ništa ne ide onako kako bi trebalo', rekla je Ashlee, mama petero djece, od kojih je četvero rodila u zadnje četiri godine

Već godinama nas oduševljavaju prekrasne fotografije porođaja studija Monet Nicole, a jedna od novijih fotki, presladak izraz lica tek novorođene bebe snimila je Rebecca Walsh, fotografkinja koja radi za Monet Nicole.

Neprocjenjiva fotografija nastala je kad je snimala peti porođaj mame Ashlee Wilkenson u njenom domu u Coloradu. Iako je rodila petero djece, Ashlee je sama rekla da porod može biti potpuno nepredvidiv.

Možda te zanima... Čudesan rijedak prizor: Beba dolazi na svijet u neobičnoj pozi Trudnoća

Svoju priču podijelila je na HuffPost Parents:

"Imam petero djece, najstarije ima 6 godina, a nakon toga rodila sam četvero djece u zadnje četiri godine. Bilo je zanimljivo! Prvo dijete sam rodila u bolnici, a svi ostali porođaji bili su kućni. S prvim sam rađala 24 sata i mislim da bi trajalo još dulje da nisam dobila Pitocin. Drugi porod trajao je dva sata, treći možda tri. Četvrti je trajao 14 sati i bilo je iznimno bolno od početka. Zbog toga sam u ovaj zadnji porođaj ušla očekivajući neočekivano, ali sam i bila svjesna čemu se mogu nadati.

Željela sam da moj suprug uhvati bebu. I bilo mi je jako važno da imam mir i tišinu odmah kad se beba rodi. 

porođaj Možda te zanima... Tatin najdragocjeniji 'ulov' - nevjerojatna fotografija s poroda Trudnoća

Očekivala sam da ću prenijeti trudnoću u 41. tjedan, iako sam se već od 36. tjedna nadalje osjećala da bih mogla roditi. S 39 tjedana otišla sam u krevet i trudovi su me probudili nakon 45 minuta. Osjećala sam kao da je beba već tu. Trudove sam imala u razmaku od tri minute, a tad sam se počela tresti. Muž je pozvao babicu i rekao da se tresem. Ona mu je rekla: "OK, ovako ćeš uhvatiti bebu...". Moj muž je vojnik tako da je bio jako smiren, a ja imam iskustva s porodima jer sam i doula. A budući da sam imala brze porode prije, razgovarali smo s babicom kako ćemo u slučaju ako se stvari budu jako brzo odvijale. No na sreću babica je stigla brzo.

Htjela sam roditi u kadi, ali tamo su trudovi postali puno jači pa sam izašla. Beba je rođena između truda i pol na podu kupaonice, muž ga je uspio uhvatiti, a ja sam ga malo držala i gledala. Nakon nekog vremena ustala sam i došla do kreveta noseći ga. Bilo je jako mirno i lijepo. On je potpuno smirena beba, iako se na ovoj fotografiji pomalo mršti. 

Naša starija djeca prespavala su cijeli događaj, a kod nas je bila prijateljica koja ih je čuvala. Došli su ga pozdraviti možda oko četiri sata nakon rođenja. 

Sada nakon što sam rodila pet puta, definitivno sam naučila očekivati neočekivano i biti spremna na to da je sve u redu ako apsolutno ništa ne ide onako kako bi trebalo. Isto kao što imamo puno djece s malim razmakom u dobi. Ponekad pomislimo: 'Ovo je ludo!', ali naša srca su ispunjena."

Selma Seifert iz Rijeke podijelila je s nama priču o svoja dva porođaja: Prvi porod bio je trauma koju sam htjela zaboraviti, a drugi porođaj iz snova!

Možda te zanima... Rađala i fotografirala u isto vrijeme. Fotke su nevjerojatne! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.